Kelkáposzta főzelék tejszínesen

A receptet  küldte JéPé 2010.10.05-én

kelkáposztatejszínesen

A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  •  1 fej kelkáposzta (minél zöldebb a levele, annál egészségesebb)
  • 1 pici növényi tejszín (zab, vagy kókusz)
  • 1 mokkáskanál köménymag – AIP-ban elhagyjuk!, helyette legyen pl. a fűszer gyömbér
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
    • A kelkáposztát mosd meg és vágd fel kisebb darabokra
    • Annyi vízzel engedd fel, hogy éppen ellepje
    • Tedd a lébe a fűszereket, az összetört fokhagymát, és tedd fel főni (a „torzsáját” ne dobd ki, hanem tedd oda főni együtt a kelkáposztával).
    • Amikor az egész puhára főtt, vedd ki a „torzsáját” és botmixerrel törd össze vagy turmixold,  ezzel sűrítsd be a főzeléket
    • A legvégén egy pici zabtejszínt; AIP-osok kókusztejszínt tegyenek bele, de ez akár el is maradhat
    • Feltétnek pl. a sárgarépás fasírtot adhatod
Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Kelkáposzta főzelék tejszínesen”

  1. Szia Márti!
    Azt láttam a kategóriáknál, hogy 12 főzelék recept van, de egy oldalon csak 10-et jelenít meg a rendszer. nem találtam olyan lehetőséget, ahol a következő oldalra lehet eljutni. Ezt más recepteknél is észleltem, tudnál segíteni? Lehet, hogy én vagyok csak béna.
    köszi, Lívia

  2. Livikém! Ugorj a lap legaljára, és ott találsz egy olyan utasítást, hogy Korábbi bejegyzések, … nos ott lesz a többi főzelék. puszi, Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.