Hozzávalók:
- Szezámkenyér – nem egyben, hanem muffin vagy kerámia formában megsütve
- Kevés olívaolaj vagy jászvaj (ghee) a formák kizsírozásához
- Vegyes nyers salátafélék
- Hagymakarikák
- Csemege uborka szeletek
- Jászvaj (ghee)
- Fasírozott vagy hússzeletek vagy kemény sajt szeletek
- Valamilyen paprikakrém, só(?)
- A cipók tetejére lenmag (elhagyható)
A fasírozott készítése – abból áll, hogy darált húst hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, köménymaggal fűszerezel, beleütsz 1 vagy 2 db tojást (a hús mennyiségétől függően), és kevés zsírban a húsos cipókat kisütöd! Reszelhetsz a húsba parmezán sajtot, ekkor a tojás elhagyható, mert a sajt össze fogja tartani a húst.
Elkészítés:
- 6 db kerámia formában megsütött szezámkenyér vagy kenyér maglisztből
- A kerámia formákból vedd ki a „hamburger” cipókat, és vágd ketté
- Kend meg ghee-vel mindkét lapját, hogy majd jól össze tudd ragasztani, vagy kend meg paleolit majonézzel
- Pakold rá a cipó alsó lapjára a fasírt szeletet vagy a sajtszeletet, majd a tetejére a salátaféléket, az uborkát, a hagymakarikákat, és ízlés szerinti mennyiségben tegyél rá paprikakrémet, esetleg sót
- A cipó vajazott felső lapját „szorítsd” rá a töltelékre
Szia BB !
Azt szeretném kérdezni ,hogy csak kerámia formákban lehet el késziteni ,
vagy muffin formákban is .
Köszönöm.
Kedves Kati! Természetesen más formában is el lehet készíteni. Én azért választottam a kerámiát, hogy a hamburger zsömléje zsömle méretű legyen. BB
A csemege uborkánál milyet használtál? Kapni „paleo-kompatibilis” csemegeuborkát? Én a boltban csak cukrosat láttam, bár igaz nem jártam utána túlzottan.
Kedves Pisti! Valóban, lásd a Hamis kovászos uborka receptjét. Egyébként én natúr kígyóuborkát használok. BB
van itt fönn hamis kovászos uborka recept. talán azt lehetne helyette. én már csináltam, nagyon finom.