Hamburger zsemle – szezámos

Szezámos zsemle – Google

Hozzávalók:

  • Szezámkenyér – nem egyben, hanem muffin vagy kerámia formában megsütve
  • Kevés olívaolaj vagy jászvaj (ghee) a formák kizsírozásához
  • Vegyes nyers salátafélék
  • Hagymakarikák
  • Csemege uborka szeletek
  • Jászvaj (ghee)
  • Fasírozott vagy hússzeletek vagy kemény sajt szeletek
  • Valamilyen paprikakrém, só(?)
  • A cipók tetejére lenmag (elhagyható)

A fasírozott készítése – abból áll, hogy darált húst hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, köménymaggal fűszerezel, beleütsz 1 vagy 2 db tojást (a hús mennyiségétől függően), és kevés zsírban a húsos cipókat kisütöd! Reszelhetsz a húsba parmezán sajtot, ekkor a tojás elhagyható, mert a sajt össze fogja tartani a húst.

Elkészítés:

  • 6 db kerámia formában megsütött  szezámkenyér vagy kenyér maglisztből
  • A kerámia formákból vedd ki a „hamburger” cipókat, és vágd ketté
  • Kend meg ghee-vel mindkét lapját, hogy majd jól össze tudd ragasztani, vagy kend meg paleolit majonézzel
  • Pakold rá a cipó alsó lapjára a fasírt szeletet vagy a sajtszeletet, majd a tetejére a salátaféléket, az uborkát, a hagymakarikákat, és ízlés szerinti mennyiségben tegyél rá paprikakrémet, esetleg sót
  • A cipó vajazott felső lapját „szorítsd” rá a töltelékre

 

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Hamburger zsemle – szezámos”

    1. Kedves Kati! Természetesen más formában is el lehet készíteni. Én azért választottam a kerámiát, hogy a hamburger zsömléje zsömle méretű legyen. BB

  1. A csemege uborkánál milyet használtál? Kapni „paleo-kompatibilis” csemegeuborkát? Én a boltban csak cukrosat láttam, bár igaz nem jártam utána túlzottan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.