A receptet és a képet Hazsu küldte 2010.10.06-án
Az avokádó állítólag tele van omega 3-mal, fehérjével, lúgosít, ugyanakkor rendkívül tápláló. Téli csemegénk ez a krém évek óta, mi rögtön dupla adagot szoktunk készíteni (Hazsu)
A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 1 nagy fej puha avokádó (héja könnyen lehúzható)
- 1, de inkább 2 fokhagyma
- ½ paradicsom
- Kb. 3evőkanál citromlé (igazi)
- Só. bors, kicsi köménypor és őrölt koriander
Elkészítés:
- Az egészet botmixerrel összedolgozzuk, zárható edényben hűtőben tároljuk
- Ha nincs benne elég citrom, akkor megbarnulhat a teteje másnapra
Érdekesség:
-
Pritamin paprika darabokat lehet a krémbe beledarabolni – Mexikóban ezt Guacamolénak hívják (Ilona)
Pirítóssal vagy friss kenyérrel nagyon finom!
A képen a Gábor honlapján található aszalt paradicsomos 3 magvas kenyér látható.