A recept-ötletet Hazsu küldte 2010.10.07-én
Hozzávalók és elkészítés:
Mirelit spenót (25 dkg-os) -, melyet fel kell önteni kb. 1 dl vízzel; vagy friss spenót kevés vízzel turmixolva + só + fokhagyma (mindkettő ízlés szerint); nem AIP-ban lehet őrölt borsot is tenni a főzelékbe!
Sűrítés 1. AIP – 0,5 evőkanál kókuszlisztet (pellet) hideg (1 dl) kókusztejjel önts fel, és gyorsan töltsd a főzelékbe , ahol a meleg hatására tovább dagad
Sűrítés 2. – 1 evőkanál napraforgóbél lisztet futtass meg 1 evőkanál forró zsíron – pirítsd egy kicsit, majd öntsd föl 0,5 dl magtejjel, és keverd a felolvasztott spenótba
A főzelék tetejére lehet egy evőkanálnyi szezámolajat vagy olívaolajat (AIP) lehet önteni.
Sűrítés 3. – 1 evőkanál Paleo Bites sűrítőt 2 dl vízzel feloldva öntsd a spenóthoz és lassú tűzön forrald össze! – Összetevői: kókusztejpor, tápióka keményítő, bambuszrost, malanga liszt; további részleteket az alábbi file megnyitásával olvashatsz a termékről – kétszer és külön kell a pdf megnyitásához kattintanod!
Paleobites Paleo Sűrítő keverék
Tökéletes spenót állaga lett!
Én kipróbáltam, de egyáltalán nem így néz ki.
Pontos mennyiségeket meg lehetne tudni?
Kedves Kati! Ezt a receptet Hazsu küldte, de a képet én csináltam. Tuti, hogy nekem így nézett ki. Igazad van, hogy szóltál, a rutin tudja, hogy max. fél evőkanál lehet a liszt, de tényleg akkor pontos egy recept, ha le van írva. A mélyhűtött spenótokat negyedkilós kiszerelésben árulják. Talán egy éve lehet már kapni mélyhűtött leveles spenótot is, tehát a recept megírása óta már nem érvényes az akkori általánosítás:-) Szia, BB
Nekem nagy kedvencem. Ahol én élek nincs mandula liszt. Általában mandula tejet készítek így megmarad a mandula. Ezt mindig felhasználom kenyér vagy süti készítéséhez, így a spenóthoz is. Erdélyi jó szokás szerint nyomunk bele fokhagymát, kicsi borsot. Nagyon szeretjük.
Most látom kókusz lisztről volt szó. Kipróbálom ezt is. Köszi