Hozzávalók 2-3 személyre:
- 0,5 kg – 3 db jól megtermett – cikória
- 0,5 kg darált hús
- 10 dkg kemény sajt
- 2 fej vöröshagyma
- Só, bors, paprika por, paprika krém (erős)
- Ghee
Elkészítés:
- Mosd meg a cikóriákat és hosszában vágd fel
- Kevés vízben főzd 15 percig, amíg megpuhulnak
- Egy kisméretű tepsit vagy jénait kenj ki ghee-vel
- Öntsd le a vizet a cikóriáról, és a cikória leveleket rakd le a tepsiben
- A darált húst fűszerezd sóval, borssal, paprika porral és egy kevés erős paprika krémmel
- A hagymákat vágd apróra és pirítsd meg egy kevés ghee-vel, majd amikor már puhul, akkor dobj rá 10 dkg kemény sajtot (pl. trappistát) darabokra vágva, és állandóan keverve olvaszd össze az alappal
- A darált húst tedd rá a cikóriára, és borítsd be az egészet a fűszeres-„vajas” sajttal
- Az egészet sütőben süsd meg
Tegnap féláron kaptam cikóriát, és miután még életemben soha nem ettem, gondoltam – „Egy életem, egy halálom” – kipróbálom?! Meg kell, hogy mondjam, hogy nagyon finom lett. A cikória megpuhult levele puha vöröshagyma levelekre emlékeztet, csak nincs olyan markáns íze. Ebből gondolom, hogy az következik, hogy ezerféleképpen lehet ízesíteni!