Gyümölcsös kókuszmuffin

A receptet MW küldte még 2010 szeptemberében

kókuszmuffinA kép a Google images-ről való

 Hozzávalók:

  • 20 dkg kókuszliszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg ghee
  • Paleolit édesítő (stevia, xilytol)
  • Kókuszreszelék
  • Meggy-szemek
  • 1 evőkanál kakaó, de el is hagyható

Elkészítés:

  • A kókuszlisztbe keverd bele a 3 tojás sárgáját, a 10 dkg ghee-t és ízlés szerint édesítőt
  • Ezt a linzer jellegű tésztát süsd meg, majd ha kihűlt, további hűtésre tedd be a hűtőszekrénybe
  • A tojásfehérjét verd kemény habbá
  • A kihűlt tésztából formázz golyókat, mártogasd bele a tojáshabba, majd hempergesd meg a kókuszreszelékben
  • Helyezd a golyókat muffin-papírba, és nyomj a közepükbe egy-egy meggyet
  • Keverhetsz a tésztához kakaót, és eleve muffin papírban megsütheted, majd a sütés végén nyers gyümölccsel kínálhatod.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Gyümölcsös kókuszmuffin”

    1. Kedves Richárd! Ez MW receptje, …, ha látja a beírásodat – válaszolni fog. Szerintem nyersen kell a felvert habba belekeverni, és nem kell sütni, hanem erre fog ráragadni a kókuszreszelék. Szemlélet kérdése, hogy ki fél, s ki nem a nyers habtól. Én is bátran megeszem. A paleo „tejszínhab” pl. felvert tojásfehérje egy kevés kókuszkrémmel. Ha a tojást felhasználás előtt jól megmosod, akkor nyugodtan használhatod. A tojás lehet belülről romlott – brrrr! -, de szalmonellás csak a kacsatojás, mert annak héja nagy pórusú (Ezt Willson-tól tanultam!). Te, ha félsz a nyers tojástól, akkor szabad döntés alapján, ne használd. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.