A receptet MW küldte még 2010 szeptemberében
A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 20 dkg kókuszliszt
- 3 tojás
- 10 dkg ghee
- Paleolit édesítő (stevia, xilytol)
- Kókuszreszelék
- Meggy-szemek
- 1 evőkanál kakaó, de el is hagyható
Elkészítés:
- A kókuszlisztbe keverd bele a 3 tojás sárgáját, a 10 dkg ghee-t és ízlés szerint édesítőt
- Ezt a linzer jellegű tésztát süsd meg, majd ha kihűlt, további hűtésre tedd be a hűtőszekrénybe
- A tojásfehérjét verd kemény habbá
- A kihűlt tésztából formázz golyókat, mártogasd bele a tojáshabba, majd hempergesd meg a kókuszreszelékben
- Helyezd a golyókat muffin-papírba, és nyomj a közepükbe egy-egy meggyet
- Keverhetsz a tésztához kakaót, és eleve muffin papírban megsütheted, majd a sütés végén nyers gyümölccsel kínálhatod.
gondolom a végén meg is kell sütni csak az lemaradt.Ugye?
Kedves Richárd! Ez MW receptje, …, ha látja a beírásodat – válaszolni fog. Szerintem nyersen kell a felvert habba belekeverni, és nem kell sütni, hanem erre fog ráragadni a kókuszreszelék. Szemlélet kérdése, hogy ki fél, s ki nem a nyers habtól. Én is bátran megeszem. A paleo „tejszínhab” pl. felvert tojásfehérje egy kevés kókuszkrémmel. Ha a tojást felhasználás előtt jól megmosod, akkor nyugodtan használhatod. A tojás lehet belülről romlott – brrrr! -, de szalmonellás csak a kacsatojás, mert annak héja nagy pórusú (Ezt Willson-tól tanultam!). Te, ha félsz a nyers tojástól, akkor szabad döntés alapján, ne használd. BB