Citromcsók – Habcsók citromos töltelékkel

A kép a Google images-ről való.

A recept és az alsó kép Paleo Cookbooks hírleveléből valók

Ingredients

Lemon Filling

  • 1 cup lemon juice
  • 5tsp finely grated lemon rind -(approximately 4 lemons)
  • 1/2 cup maple syrup
  • 1/2 cup coconut milk
  • 4tbs arrow root
  • 5 egg yolks

Meringue

  • 5 egg whites
  • 2tbs maple syrup

Instructions

  • Pre-heat fan-forced oven to 160 degrees Celsius.
  • Place lemon juice, lemon rind and maple syrup in a medium size pan on low heat.
  • In a small bowl, combine coconut milk and arrow root powder. Add to lemon juice mixture, stirring consistently until simmering.
  • Beat egg yolks together in a small bowl then add to simmering lemon mixture, stir constantly for 3-4 minutes, or until mixture has thickened. Pour into a pie dish.
  • To make the meringue, beat the egg whites and maple syrup in a medium size mixing bowl until stiff peaks form.
  • Spoon the meringue on top of the lemon filling then place into oven and bake for 8-10 minutes, or until lightly browned.
  • Cool before serving.

Hozzávalók:

Citromtöltelék:

  • 1 pohár citromlé
  • 5 teáskanál finomra reszelt citromhéj – (hozzávetőlegesen 4 db citromból)
  • Fél csésze juharszirup (vagy xukor, stevia 1 dl vízben feloldva)
  • Fél csésze kókusztej
  • 4 teáskanál nyílgyökér liszt (vagy zselatin, vagy agar-agar)
  • 5 db tojás sárgája

Habcsók:

  • 5 db tojásfehérje
  • 2 teáskanál juharszirup (helyette paleo édesítő)

Elkészítés:

  • Melegítsd a sütőt 160 fokra
  • A citromlét, a (bio!) citromhéjat és a juharszirupot (nálunk nem elfogadott paleo édesítő!) egy közepes méretű edénybe öntsd, és tedd alacsony lángon a tűzre
  • Amikor elkezd enyhén forrni, öntsd hozzá a kókusztejet és nyílgyökér port. Akkor add hozzá a citromos alaphoz, amikor az folyamatosan rotyog.
  • A tojássárgákat keverd össze egy kis edényben, öntsd a rotyogó citromos keverékbe, és keverd 3-4 percig folyamatosan, ameddig a keveréked be nem sűrűsödik. Öntsd az egészet egy gyümölcsös tálba.
  • A habcsók elkészítéséhez, a tojásfehérjéket és a juharszirupot (inkább más paleo édesítőt!) egy közepes méretű keverőtálba öntve verd fel kőkeményre.
  • A habcsókot kanalazd rá a citromtöltelékre, ezután tedd be a sütőbe, és süsd 8-10 percig, ameddig enyhén nem kezd barnulni.
  • Tálalás előtt hűtsd le.

A nyílgyökeret már régóta használják gyümölcstorták átlátszó, fényes bevonatának elkészítéséhez, vagy a kínai áttetsző szaftok főzéséhez. Csodálatos sűrítési képessége tökéletes sűrítője folytán, és az átlátszó késztermék miatt, a nyílgyökér a kevergetve sütött tenger gyümölcseihez és szárnyasokhoz készített szószok kiegészítője.

A termék tulajdonságai

Szószok, szaftok sűrítéséhez egy csészényihez oldjon fel 2-3 teáskanálnyit egy kevés hideg vízben. Az elkészült ételt húzza az edény egyik oldalához, döntse meg egy kicsit az edényt, hogy a folyadék összegyűlhessen, majd keverje hozzá a nyílgyökér vizes keverékét. Kevergesse közepes láng felett, amíg egy kicsit besűrűsödik, keverje hozzá és nyomkodja bele az ételt, hogy a szósz bevonhassa, majd tálalja.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.