Rántás készítése paleo módra – szezámos

I. változat – Willson

  • Szárazon pirítsd meg a szezámmagot, utána őröld meg és keverd a főzelékhez, leveshez.
  • Tejszín helyett keverj az étel levéhez tojássárgáját.

A szezámot nem kell se sütni, se főzni, mint kellett a lisztet,

teljesen kész van, pörkölni is csak az íze miatt kell! Felidézi a rántás ízét!

II. változat – BB

A lényege a következő:

  • A szezámmagot – egyben (őrölve, pehely formájában) pirítsd meg egy kevés zsiradékon, majd a forró enyhén pirított szezámra önts kevés hideg vizet. Ezzel a rántással sűrítsd be a hagyományosan rántással készült ételeket.

 

A sűrítés természetesen nem lesz olyan mértékű, mint korábban a liszttel,

de a rántás tovatűnt ízvilágát visszahozza!

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Rántás készítése paleo módra – szezámos”

  1. Mártika, biztosan így is jó, de én előbb szárazon pirítottam meg a szezámmagot, utána őröltem meg és kutyultam a spenóthoz. (Tejszín helyett került mellé a tojássárgája). Nem tettem hozzá zsiradékot, mert a tojás amúgy is magas zsírtartalmú. A szezámot meg nem kell se sütni, se főzni, mint kellett a lisztet, teljesen kész van, pörkölni is csak az íze miatt kellett…

  2. Én tojásos ” rántott” leveshez használtam a BB féle változatot, őrölt szezámmagot pirítottam, ha jól emlékszem kacsazsíron plusz egy kis őrölt pirospaprika, nagyon hasonlít az eredeti változathoz, máshoz is ki fogom próbálni :)!

  3. Kislányok! Én kókusztejszínnel szoktam sűríteni a főzelékeket. A kókusztejszínt magam készítem. Arra azért ügyelek, hogy a kókusz íze ne nyomja el a főzelék ízét. Azért kipróbálom a szezámos változatot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.