Dubarry szelet paleosítva – kétféleképpen

A receptet zsuzsablo küldte 2011.02.05-én
Dubarry szelet zsuszablo2
Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • 0,5 kg szeletelt husi (csirkemell/tarja/karaj… ki melyiket kedveli vagy mi van otthon)
  • 2 tojás sárgája
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • Só, bors
Elkészítés:
  • A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzzük, de vigyázzunk, hogy ne essen szét!
  • A husit felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk
  • Egy tepsibe belefektetjük a husiszeleteket, és mindegyikre teszünk karfiolt
  • A tojássárgákat elkeverjük a reszelt sajttal, esetleg egy kevés borssal és egy kevés vízzel, hogy kissé folyékonyabb legyen a massza, majd kanállal a karfiolok – a husik tetejére merjük
  • Ezután mehet a sütőbe kb. 45 percre
  • A sajtos tojás gyönyörűen ráolvad a karfiolos husikákra, és az egész nagyon fincsi lesz tőle. Akkor sem kell megijedni, ha a sajtos tojás lefolyik a tepsire, nekem nem égett meg úgy sem, hanem megsült és azt is meg lehetett enni

BB receptje  a Tökéletes Egészség Diéta szerint:

dubarryszelet0800

  • A karfiolt megfőzzük, majd egy organikus vajjal kikent tűzállótálba lerakjuk.
  • A csirkemell szeleteket vékonyra felszeljük és beleforgatjuk tápióka keményítőbe, sózzuk, borsozzuk, paprika porral beszórjuk.
  • A karfiol rózsák tetejére egyenletesen elrendezzük a csirkemell szeleteket.
  • Vajdarabokat csipegetünk a tetejére.
  • 2 dl organikus joghurttal leöntjük a rakottast.
  • Kb. 3-5 dkg sajtot reszelünk a tetejére – pl. Cheddart.

Vajat, joghurtot, sajtot -, mint “fermentált” tejtermékeket a TED megenged.

Ajánlom a figyelmetekben PocakPanna paleo konyhájának vitafórumát pl., ahol a vajról beszélgetnek.

A kazein –> tejfehérje

A laktóz –> tejcukor

100 g vajban:
Fehérje: 0.5g
Szénhidrát: 0.0g
amiből cukor: 0.0 g
Zsír: 81.7g
Rost: 0.0g

 

 

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Dubarry szelet paleosítva – kétféleképpen”

    1. Akár lefedheted, és valamennyi idő elteltével megpirítod az ételt. Tegnap csináltam a családnak, nem tettem rá fóliát, így ropogós lett, nem olyan halavány, mint a feltett képen 😀

    1. Szia, az ilyen típusú ételeket – rakottasokat mindig közepes lángon érdemes sütni. Nekem nincs légkeveréses sütőm. Gondolom, hogy a közepes hőfok kb. 160 fokot jelent?! A végén, ha pirítani akarod az étel tetejét, akkor vedd magasabb fokra néhány percre és nézz rá, hogy éppen a neked megfelelő állagot elérhesd. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.