Cikória olasz módra – Chicorée nach italienischer Art

A kép a Google images-ről való

cikóriaolaszmódra

Hauptgericht für 4 Personen.

Zubereitungszeit ca. 10 Minuten.

Zutaten:

1 kg frischer (Vitalof) Chicorée – 1 rote Paprika – 1 Zitrone – 1 Esslöffel Olivenöl – 2 Zehen Knoblauch – Salz – gemahlener schwarzer Pfeffer – 6 Zweige frischer Basilikum und 4 Esslöffel roter Pesto.

Zuberetitung:

Chicorée in Streifen schneiden und waschen. Die Zitrone pressen und die Paprikas in kleine Stücke schneiden. Erhitze das Olivenöl in einer Wokpfanne und geben Sie den gepressten Knoblauch dazu. Fügen Sie die Chicorée Streifen, die Paprikas, 4 Esslöffel Zitronensaft und den roter Pesto und backen Sie alles unter standigem (staendigem) Rühren in 4 bis 5 Minuten in einer heissen Wokpfanne. Nach eigenem Geschmack Pfeffer und Salz zufügen. Garniere dieses herrliche italienische Gericht mit frischem Basilikum und serviere mit Pasta, Huhn oder Sweine-Rindfleisch.

Főétel 4 fő részére

Elkészítési ideje kb. 10 perc.

Hozzávalók:

  • 1 kg friss cikória
  • 1 db piros paprika
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál olívaolaj (paleosan más zsiradék – pl. zsír, kókuszolaj, ghee, mivel itt az olajban sütés lenne a művelet, és az olajban sütés ártalmas)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só, őrölt fekete bors
  • 6 ágacska friss bazsalikom (én őrölt bazsalikomot teszek bele)
  • 4 evőkanál vörös pesto (a cukor miatt boltban elvből ilyent nem veszek), helyette 4 evőkanál paradicsom-sűrítményt Erős Pistával összekeverve teszek bele

Elkészítés:

  • Vágja a cikóriát csíkokra és mossa meg.
  • Nyomja ki a citrom levét, és vágja fel kis darabokra a paprikát.
  • Az olívaolajat (a paleonak megfelelő zsiradékot) hevítse fel Wookban és dobja hozzá az összepréselt fokhagymadarabokat.
  • Az egészhez adja hozzá a cikória-darabokat, a paprikát, 4 evőkanál citromlét, a vörös pestot (paleosan kompromisszumos paradicsom + Erős Pista), és állandó keverés mellett 4-5 percig süsse forró Wook-ban. A mai főzéskor tettem bele egy kevés steviát, és így sokkal jobb lett az ízharmónia.
  • Adjon az egészhez egy csipetnyi borsot és sót.
  • Díszítse ezt a csodálatos olasz ételt friss bazsalikom ágakkal (helyette lehet szárított bazsalikommal megszórni), és kínálja tésztával (No ezt mi elhagyjuk!), csirke vagy sertéshússal.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.