A receptet Anna küldte 2010.11.03-án
A kép a Google images-ről való
(Az eredeti recept az októberi Paprika Magazinban: 120 g darált mandula, 65 g étcsokoládé, 100 g cukor és egy tojás fehérje)
Ahogyan én készítettem, hozzávalók:
- 120 g darált mandula (metrós szeletelt mandulát daráltam tovább zöldségaprítóban)
- 50 g keserű étcsokoládé
- 15 g keserű kakaópor
- 70 g xukor
- 1 ek. savanyú szilvavelő
- 2 ek. rum aroma
Elkészítés:
- Zöldségaprítóban ledaráltam a mandulát utána a kockákra tört csokit
- Ezekhez hozzá kevertem a kakaót, xukrot, a gyümölcsöt és az aromát
- Kézzel jól összegyúrtam és apró golyókat formáztam belőle száraz tiszta kézzel
- Pár órára hűtés után fogyasztható
- A kész golyókat bele forgathatjuk darált dióba, kókuszba, fahéjba, … fantázia függő, de ezek nélkül is nagyon finom, intenzív desszert a végeredmény. 18 db lett belőle