Tehát akár kocka, akár kör alakban is formázható a keksz, a lényeg, hogy vékony és ropogós legyen.
Azoknak is nagyon ajánlom ezt a receptet,
akik nem követnek semmilyen speciális étrendet!
Ez a keksz ropogós és nagyon finom!
Az ember nem is gondolná, hogy ez is mandulalisztből készült – pedig igen 🙂
A recept Elana Amsterdam: The Gluten-free Almond Flour Cookbook című szakácskönyvéből származik.
Megjegyzés: Tapasztalatból tudom, hogy az eredeti receptben szereplő szőlőmag olajat ki lehet váltani olvasztott jászvajjal (ghee), de el is hagyható!
A recept magyar nyelven megtalálható Alexandra gasztroblogján:
http://alexandragasztroblogja.blogspot.hu/2010/11/szezamkeksz-gluten-tej-es-cukormentes.html
Szia! Én elkészítettem ezt a kekszet, de nekem nem jött be szerintem nagyon sok benne a szezámmag és olyan kesernyés ízű tőle az egész (nem égettem meg). Sajnos nem jött be, majd más magokkal talán dióliszttel még kipróbálom.
Kedves Flofi! Érdekes a megfigyelésed. Nekem a kedvencem:-D Szerintem egyszerűen nem kedveled a szezámot. Van ilyen. Van, aki a kókuszt utálja:-( BB
A szőlőmagolaj csak akkor kell bele, ha olajtalanított mandulaliszttel készül. Ha sima őrölt hántolt mandulát, akkor nincs rá szükség.
Kevesebb szezámmaggal is el lehet készíteni, illetve érdemes a szezámmagot megkóstolni, mielőtt beleteszed, mert az is meg tud romolni. Ha nyersen nem jó, a kekszben sem lesz jó.
Kedves Alexandra! Köszönöm az észrevételeidet. Jó, hogy beírtad a megjegyzésekbe. Gyakorlatilag már én is eljutottam a receptben a zsírok vonatkozásában hasonló figyelmeztetéshez. Jó, hogy leírtad, mert aki legközelebb elkészíti figyelni fog az összes szempontra! Szia, BB