Vajas sajtos kocka

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 evőkanál citromlé
  • 5 evőkanál mandula liszt vagy 5 evőkanál szezámmag liszt, vagy a kettő keverve; esetleg kókuszliszt (markáns ízű és nehéz liszt)
  • 10 dkg parmezán
  • 10 dkg ghee

Elkészítés:

  • Verd fel kemény habbá a 3 tojás fehérjét
  • Lazán keverd bele a 3 tojás sárgáját
  • Tegyél bele 5 evőkanál kókuszlisztet
  • Reszelj bele 10 dkg parmezánt
  • Keverd a masszába a felolvasztott 10 dkg gheet
  • A masszát kocka alakú formával vágd fel darabokra
  • Tedd zsírpapírral bélelt sütőlapra
  • Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd tűpróbáig – kb. 20′

Megjegyzés: Piacokon lehet kapni lengyel parmezán sajtot elérhető áron. Pesterzsébeti Tátra téri piac 3.000 Ft/kg; a Kispesti Piacon úgyszintén kapható!

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Vajas sajtos kocka”

    1. Hú, ez nekem kemény kérdés, mert nem tudom. Meg kellene nézni a csomagoláson az összetevőket? Úgy tudom, hogy a hosszan érlelt sajtokból minden tej-összetevő lebomlik. BB

    2. Biztos tejcukor érzékeny vagy?
      Mert a tejcukor az érlelésnél napok alatt bomlik le. Tehát az nincs benne.
      A probléma a fehérje résszel van.

  1. Sziasztok ! Azt szeretném kérdezni , h ghee-t nem lehet valahol venni ? Próbáltam már csinálni , de szerintem nem sikerült .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.