azaz Parmezános Paleolit Pogácsa
Hozzávalók:
- 3 tojás
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Kókuszreszelék finomra őrölve, vagy őrölt mandula; vagy 2:1 arányban őrölt mandula és hozzáadott mondjuk kókusz- vagy mandulaliszt (pelletek)
- (A kókusz önmagában egy kicsit átütő ízű!)
- 10 dkg parmezán sajt
- Pici só
Elkészítés:
- Az egész tojásokat keverd össze valamennyi hozzávalóval. A magok vagy lisztek mennyisége annyi legyen, hogy „ruganyos”-nak érezd a tésztát a kezedben – ezért nem szerepel gramm meghatározás a liszt mennyiségére vonatkozóan!
- Szaggass a létező legkisebb pogácsa-szaggatóval (átmérője 2 cm) pogikat, és rakd le sütőlapra.
- Előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Kb. 20 perc alatt, vagy előbb is kész!
FIGYELJ, NEHOGY ODAÉGJEN!
Szia BB!
szerinted általam darált magokkal ill. darált kókuszreszelék felhasználásával is működik?
redi
Hát persze. Ez egy ősrégi receptem, és még az Ihletről költözés óta nem pontosítottam. Régen minden őrölt magot lisztnek neveztem. Mindjárt át is írom pontosabbra.
Tetszik a recept, de kicsit változtattam rajta. 20 dkg őrölt mandula, 5 dkg szezámpehely, 5 dkg kókuszliszt és a fent felsorolt egyéb hozzávalókból állítottam össze a tésztát. Sajtot nemcsak a tésztába tettem, hanem a kiszaggatott pogácsák tetejére is. Az egész családnak ízlett.
De jó hogy így konkrétan leírtad a hozzávalókat, ki fogom próbálni! köszi:)
Szia!
Zsiradék nem kell hozzá?
Ez a legrégebbi receptem. Tutira nem tettem bele zsírt. BB