Pa-pa-pogi

azaz Parmezános Paleolit Pogácsa

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Kókuszreszelék finomra őrölve, vagy őrölt mandula; vagy 2:1 arányban őrölt mandula és hozzáadott mondjuk kókusz- vagy mandulaliszt (pelletek)
  •  (A kókusz önmagában egy kicsit átütő ízű!)
  • 10 dkg parmezán sajt
  • Pici só

Elkészítés:

  • Az egész tojásokat keverd össze valamennyi hozzávalóval. A magok vagy lisztek mennyisége annyi legyen, hogy  „ruganyos”-nak érezd a tésztát a kezedben – ezért nem szerepel gramm meghatározás a liszt mennyiségére vonatkozóan!
  • Szaggass a létező legkisebb pogácsa-szaggatóval (átmérője 2 cm) pogikat, és rakd le sütőlapra.
  • Előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Kb. 20 perc alatt, vagy előbb is kész!

FIGYELJ, NEHOGY ODAÉGJEN!

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Pa-pa-pogi”

    1. Hát persze. Ez egy ősrégi receptem, és még az Ihletről költözés óta nem pontosítottam. Régen minden őrölt magot lisztnek neveztem. Mindjárt át is írom pontosabbra.

  1. Tetszik a recept, de kicsit változtattam rajta. 20 dkg őrölt mandula, 5 dkg szezámpehely, 5 dkg kókuszliszt és a fent felsorolt egyéb hozzávalókból állítottam össze a tésztát. Sajtot nemcsak a tésztába tettem, hanem a kiszaggatott pogácsák tetejére is. Az egész családnak ízlett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.