Sertésdagadó gesztenyés töltelékkel

Hozzávalók:

  • Kb. 1,5 kg-os sertésdagadó
  • 40 dkg natúr gesztenye
  • 2 db tojás
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • Só, őrölt bors, paprika por
  • Kávéskanálnyi gyömbér (elhagyható, de nem érdemes!)
  • Kevés paprikakrém (elhagyható)
  • Őrölt chili-paprika (elhagyható)
  • 2-3 evőkanál sertészsír
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

  • A sertésdagadó belsejét szúrd fel jó mélyen, hogy tölteni lehessen
  • A gesztenyét az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, a felsorolt fűszerekkel és a 2 tojással keverd össze
  • Töltsd meg a dagadót a töltelékkel
  • Tedd a húst egy mély sütőtepsibe, kanalazz mellé 2-3 evőkanál zsírt, és önts a hús alá kb. 0,5 dl vizet
  • Alufóliával lefedve süsd közepes lángon a töltött húst kb. 20 percig, majd vedd le a fóliát, és süsd a húst ropogósra
  • Fólia és víz aláöntése nélkül is lehet sütni, csak akkor a hús szárazabb lesz!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.