- Kb. 1,5 kg-os sertésdagadó
- 40 dkg natúr gesztenye
- 2 db tojás
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy fej fokhagyma
- Só, őrölt bors, paprika por
- Kávéskanálnyi gyömbér (elhagyható, de nem érdemes!)
- Kevés paprikakrém (elhagyható)
- Őrölt chili-paprika (elhagyható)
- 2-3 evőkanál sertészsír
- 0,5 dl víz
Elkészítés:
- A sertésdagadó belsejét szúrd fel jó mélyen, hogy tölteni lehessen
- A gesztenyét az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, a felsorolt fűszerekkel és a 2 tojással keverd össze
- Töltsd meg a dagadót a töltelékkel
- Tedd a húst egy mély sütőtepsibe, kanalazz mellé 2-3 evőkanál zsírt, és önts a hús alá kb. 0,5 dl vizet
- Alufóliával lefedve süsd közepes lángon a töltött húst kb. 20 percig, majd vedd le a fóliát, és süsd a húst ropogósra
- Fólia és víz aláöntése nélkül is lehet sütni, csak akkor a hús szárazabb lesz!