Gesztenyekrém-leves habgaluskával

Gesztenyekrém leves galuskával és fahéjjal megszórva – Google
Gesztenyekrém leves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 125 gr  gesztenye
  • 4 dl kókusztej + víz
  • 1 evőkanál vaníliás xukor, stevia, ánizsmag, fahéj, pici só – a fűszerek ízlés szerint
  • 5-10 dkg mazsola (elhagyható)
  • 1 citrom leve + 1 narancs leve (elhagyható)
  • 1 tojás sárgája a sűrítéshez
  • 1 tojás fehérje a habgaluskához
  • Porxukros fahéj

Elkészítés:

  • A mazsolát a citrom és a narancs levébe beáztatjuk (elhagyható)
  • 3 dl kókusztejet + 1 dl vizet egy lábosban felforralunk
  • 1 dl kókusztejben elkeverjük a tojás sárgáját, és belekeverünk 1 evőkanál xukrot, nyugodtan használhatsz steviát is
  • Ha felforrt a kókusztej, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kókusztejben elkevert tojás sárgáját és xukrot, belemorzsoljuk a gesztenyepürét és még 2-3 percig főzzük
  • Ha a lé besűrűsödött, hozzákeverjük a citromos-narancsos áztatott mazsolát (elhagyható)
  • A tojásfehérjét (vaníliás)xukorral kemény habbá verjük
  • A levest visszahúzzuk a tűzre, és a habból a levesbe galuskákat szaggatunk
  • A galuskákat egyszer megforgatjuk, hogy mindkét oldala megfőjön
  • Langyosan, vagy teljesen kihűlve tálaljuk

A levest elkészítettem – a mazsolát kihagytam belőle, viszont tettem bele ánizsmagokat (azt látjátok a tetején) és sok vaníliát. Mondhatom, hogy ez a különleges leves nagyon finom lett!

A tányéros kép a Google images-ről való. Az ötlet jó: A galuskákat meg lehet szórni fahéjas xukorral!

Kiváló karácsonyi ebéd is lehet majd belőle, de szerintem addig se hagyjátok ki a kóstolást!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.