Hozzávalók 2 személyre:
- 125 gr gesztenye
- 4 dl kókusztej + víz
- 1 evőkanál vaníliás xukor, stevia, ánizsmag, fahéj, pici só – a fűszerek ízlés szerint
- 5-10 dkg mazsola (elhagyható)
- 1 citrom leve + 1 narancs leve (elhagyható)
- 1 tojás sárgája a sűrítéshez
- 1 tojás fehérje a habgaluskához
- Porxukros fahéj
Elkészítés:
- A mazsolát a citrom és a narancs levébe beáztatjuk (elhagyható)
- 3 dl kókusztejet + 1 dl vizet egy lábosban felforralunk
- 1 dl kókusztejben elkeverjük a tojás sárgáját, és belekeverünk 1 evőkanál xukrot, nyugodtan használhatsz steviát is
- Ha felforrt a kókusztej, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kókusztejben elkevert tojás sárgáját és xukrot, belemorzsoljuk a gesztenyepürét és még 2-3 percig főzzük
- Ha a lé besűrűsödött, hozzákeverjük a citromos-narancsos áztatott mazsolát (elhagyható)
- A tojásfehérjét (vaníliás)xukorral kemény habbá verjük
- A levest visszahúzzuk a tűzre, és a habból a levesbe galuskákat szaggatunk
- A galuskákat egyszer megforgatjuk, hogy mindkét oldala megfőjön
- Langyosan, vagy teljesen kihűlve tálaljuk
A levest elkészítettem – a mazsolát kihagytam belőle, viszont tettem bele ánizsmagokat (azt látjátok a tetején) és sok vaníliát. Mondhatom, hogy ez a különleges leves nagyon finom lett!
A tányéros kép a Google images-ről való. Az ötlet jó: A galuskákat meg lehet szórni fahéjas xukorral!