Krémek – Vanília és tojásfehérje krém – krémeshez és piskótához

A  receptet  Zsóka  küldte  a  T-T blogon  2010.11.16-án

A kép a Google images-ről való

Vanília krém:

Hozzávalók:

  • 7 dl kókusztej
  • 1 kikapart vanília rúd
  • 10 tojás sárgája
  • 15 dkg por-xukor
  • 2 zacskó színtelen zselatin

Elkészítés:

  • Egy nagyobb lábasba tegyél fel vizet forralni
  • Válassz a krém főzéséhez egy olyan kisebb lábast, mely rátámaszkodik a nagyobbikra, tehát gőz felett tudsz főzni
  • 6 dl kókusztejet a beletett vaníliával gőz fölött forrald fel
  • 10 db tojás sárgáját 15 dkg por-xukorral keverj habosra, és ha kikeverted, óvatosan kanalazz rá a forró tejből, és keverd el, hogy ne kapjon össze
  • A tejjel hígított tojások sárgáját keverd hozzá a gőz fölötti tejhez, és nagyon lassan – állandó keveréssel – főzd krémes állagúvá
  • Keverj el 1 dl hideg kókusztejben 2 zacskó zselatint, és add hozzá a főzött krémhez
  • A kész krémet hideg vízbe állítva hűtsd le

Tojásfehérje krém:

  • A tojások fehérjét gőz fölött főzd meg úgy, hogy tegyél a fehérjébe 1-2 kanál por-xukrot, és kézi habverővel a gőz fölött verd fel a habot
  • Ezzel a módszerrel kemény és főzött tojáshab lesz az eredmény

Megjegyzés: Sütök 6 tojásos piskótát kókuszliszttel, rá a vanília krém és arra a csokis piskóta a fehérjéből. Jó nagy adag lesz. Zsóka

Print Friendly

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


+ kettő = 3

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>