Piskóta többféle lisztből

 

Hozzávalók:

  • 6 tojás
    • 8 evőkanál kókuszliszt (TED);
    • más lisztből, ha készíted, akkor 1:1 a tojás-liszt arány szükséges;
    • könnyű tésztát kapsz szezámmag-liszttel + csak fűszerekkel – vanília, mézes süti fűszerei, melyekkel el kell fedni a szezám ízét;
    • kiváló és talán a legjobb a mandulaliszt (Paleo), vagy őrölt mandula;
    • a gesztenyeliszt vagy banán liszt (TED) édeskésen finom
  • Paleolit édesítő (stevia, eritrit)
  • Késhegynyi szódabikarbóna + citromlé vagy pici só

Elkészítés:

  • A fehérjét kemény habbá verjük
  • A sárgáját lazán belekeverjük
  • Beletesszük az édesítőt
  • A „lisztet” lassú keveréssel elvegyítjük az alappal
  • A piskótatésztát zsírpapírral kibélelt vagy szilikonos formába öntjük
  • Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20′)
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Piskóta többféle lisztből”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.