Hozzávalók:
- 6 tojás
- 8 evőkanál kókuszliszt (TED);
- más lisztből, ha készíted, akkor 1:1 a tojás-liszt arány szükséges;
- könnyű tésztát kapsz szezámmag-liszttel + csak fűszerekkel – vanília, mézes süti fűszerei, melyekkel el kell fedni a szezám ízét;
- kiváló és talán a legjobb a mandulaliszt (Paleo), vagy őrölt mandula;
- a gesztenyeliszt vagy banán liszt (TED) édeskésen finom
- Paleolit édesítő (stevia, eritrit)
- Késhegynyi szódabikarbóna + citromlé vagy pici só
Elkészítés:
- A fehérjét kemény habbá verjük
- A sárgáját lazán belekeverjük
- Beletesszük az édesítőt
- A „lisztet” lassú keveréssel elvegyítjük az alappal
- A piskótatésztát zsírpapírral kibélelt vagy szilikonos formába öntjük
- Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20′)
Nagyon finom!!!Így készitettem az ünnepre.