Hozzávalók:
- 1,5 kg filézett csirke felső comb
- 1 óriás fej vöröshagyma
- 1 egész fokhagyma
- Só, őrölt bors (AIP-ban a borsot hagyd el!)
- Zsír
- 0,5 dl víz
- 1 közepes méretű zeller – ketogénben csak „mutatóban”!
Elkészítés:
- A csirke felső combokat filézd ki, és bőrözd le, majd vágd apró darabokra
- 1 nagy vagy 2 db kisebb fej vöröshagymát vágj fel apró kockákra, valamint 1 fej fokhagyma gerezdjeit tisztítsd meg (apróra vágni nem szükséges)
- A hagymákat zsíron pirítsd meg, dobd rá az apróra vágott csirkehúst
- Sózz és alaposan borsozz
- Keverd át a húst, a hagymákat és a fűszereket
- Lassú tűzön addig süsd a húst, ameddig nem sül le zsírjára
- Kisebb kockákra felvágott hámozott zellerkockákat főzz puhára, majd a vizet öntsd le róla, és keverd el a brassói hússal