Bonbonok, pralinék – Nugát, Mozart kugeln; szaloncukrok


pralinees

MW receptje; Google images-ről és MW képei

Nugát hozzávalói és elkészítése egyben

Hozzávalók:nugátbonbon

  • 10 dkg hántolt, pirított, darált mogyoró
  • 10 dkg fekete csokoládé
  • 10 dkg jászvaj (ghee)
  • Kevés kakaóvaj (elhagyható!)
  • Édesítés (stevia és/vagy xukor)

Elkészítés:

  • A csokoládét felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Alaposan összegyúrjuk a masszát, és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük. Remek anyag – különböző bonbonok, pralinék készítéséhez!

Mozart-kugelmozartkugel

Hozzávalók:

  1. Nugát
  2. Házi készítésű paleo marcipán
  3. Hántolt, sótlan pisztácia

Elkészítés:

  • A marcipánt két részre osztjuk, az egyikbe beledolgozunk pár deka őrölt pisztáciát
  • A Nugátból egy kis golyót formázunk
  • E köré jön a pisztáciás marcipán
  • A külső gömböt a sima marcipánból készítjük.
  • A három rétegű golyót olvasztott csokival vonjuk be, majd hűtjük

Különböző csokoládé bonbonok hozzávalói és készítése

  • Szükséges hozzá szilikonos jégkocka készítő forma, amelyet különböző mintákkal lehet kapni
  • 80-90%-os fekete csokival dolgozzunk
  • Olvasztott csokoládét készítünk
  • A csokoládét édesíthetjük steviával, xilittel ízesíthetjük fűszerekkel (fahéj, ánizs, szegfűszeg, ínyenceknek csilipaprika)
  • A forma aljára töltünk egy kis csokit
  • Erre különböző ízesítések jöhetnek: egész vagy darabolt mogyoró, mandula, dió; darabolt kakaóbab, kókuszreszelék (ha egyszerre csak egyfélét készítünk, bele is keverhetjük az olvasztott csokiba)
  • Kerülhet a csokiba pl. aszalt sárgabarack, mazsola, szilva, egyéb gyümölcs
  • A töltelék után újabb csokiréteg következik
  • A tetejére tegyünk egy darabot a dióból, mogyoróból, hogy tudjuk, milyen fajta az adott bonbon!
  • A szilikonformát tegyük pár percre mélyhűtőbe, amíg megdermed
  • Ezt követően fogyasztásig tartsuk hűtőben
  • Mikulásra csomagoljuk egyenként átlátszó fóliába

Ötlet a szilikonos forma pótlására:

  • A tálcára tett karácsonyi süti-nyomó formákat töltsd meg a bonbonok hozzávalóival, és tedd mélyhűtőbe!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.