MW receptje; Google images-ről és MW képei
Nugát hozzávalói és elkészítése egyben
- 10 dkg hántolt, pirított, darált mogyoró
- 10 dkg fekete csokoládé
- 10 dkg jászvaj (ghee)
- Kevés kakaóvaj (elhagyható!)
- Édesítés (stevia és/vagy xukor)
Elkészítés:
- A csokoládét felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Alaposan összegyúrjuk a masszát, és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük. Remek anyag – különböző bonbonok, pralinék készítéséhez!
Hozzávalók:
- Nugát
- Házi készítésű paleo marcipán
- Hántolt, sótlan pisztácia
Elkészítés:
- A marcipánt két részre osztjuk, az egyikbe beledolgozunk pár deka őrölt pisztáciát
- A Nugátból egy kis golyót formázunk
- E köré jön a pisztáciás marcipán
- A külső gömböt a sima marcipánból készítjük.
- A három rétegű golyót olvasztott csokival vonjuk be, majd hűtjük
Különböző csokoládé bonbonok hozzávalói és készítése
- Szükséges hozzá szilikonos jégkocka készítő forma, amelyet különböző mintákkal lehet kapni
- 80-90%-os fekete csokival dolgozzunk
- Olvasztott csokoládét készítünk
- A csokoládét édesíthetjük steviával, xilittel ízesíthetjük fűszerekkel (fahéj, ánizs, szegfűszeg, ínyenceknek csilipaprika)
- A forma aljára töltünk egy kis csokit
- Erre különböző ízesítések jöhetnek: egész vagy darabolt mogyoró, mandula, dió; darabolt kakaóbab, kókuszreszelék (ha egyszerre csak egyfélét készítünk, bele is keverhetjük az olvasztott csokiba)
- Kerülhet a csokiba pl. aszalt sárgabarack, mazsola, szilva, egyéb gyümölcs
- A töltelék után újabb csokiréteg következik
- A tetejére tegyünk egy darabot a dióból, mogyoróból, hogy tudjuk, milyen fajta az adott bonbon!
- A szilikonformát tegyük pár percre mélyhűtőbe, amíg megdermed
- Ezt követően fogyasztásig tartsuk hűtőben
- Mikulásra csomagoljuk egyenként átlátszó fóliába
Ötlet a szilikonos forma pótlására:
- A tálcára tett karácsonyi süti-nyomó formákat töltsd meg a bonbonok hozzávalóival, és tedd mélyhűtőbe!