Csirke curry masala

Csirke curry masala

A receptet és a képet szabjuan küldte 2011.04.16-án

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb kettévágva
  • 1 teáskanál curry por
  • 1 teáskanál paprika (AIP-ban hagyd el!)
  • 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék

A garam masala az egyik legismertebb indiai fűszerkeverék. Sokféle változatban készül.  Az összetevőket száraz serpenyőben megpirítják és leggyakrabban őrlemény formájában használják a főzéshez, húsokhoz, halakhoz. Ha AIP-ozol, akkor válassz olyan összetételt, melyben nincs fekete bors, szegfűszeg, szerecsendió!

  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 2 teáskanál szárított fokhagymapor
  • 1,25 dl kókusztej
Elkészítés:
  • Az fűszereket jól kikeverjük a kókusztejjel, majd bevonjuk vele a nyers csirkecombokat
  • A megmaradt páclét is öntsük rá
  • Két órahosszára – de még jobb egész éjszakára – hűtőbe tesszük, majd 220°C-ra előmelegített sütőben alufóliával letakarva 45 percig sütjük
  • Az utolsó 10 percre vegyük le a fóliát, hogy piruljon meg
  • Párolt brokkolival nagyon finom!
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Csirke curry masala”

  1. Szia BB !

    Ismét figyelemmel kísérem az oldalad, ami igen kedves nekem. A kiváló ötletek, finom különleges ízek, mint az indiai fűszerek. Ezért is tetszik ez a recept, amit meg fogok csinálni.
    Puszi Kata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.