Vendégváró húsvéti aszpikos tojás


A receptet Trifán Lívia küldte, a képeket Willsontól vettem, nézd meg az ő receptjét is az oldalán

húsvéti zselés tojás0

Ez most megint egy express ötlet Húsvétra! Akinek van otthon minden kellék, az akár a holnapi vendégeknek még ma elkészítheti!

Hozzávalók  10 tojáshoz:

  • 10 db tojás héja!
  • 1 piros pritamin paprika
  • Zöld levélkék – pl. petrezselyem, zellerlevél, apróra vágott zellerszál, zöld kapor – ízlés szerint
  • 30 dkg főtt sonka(vagy bármilyen főtt hús)
  • Só, őrölt bors
  • 20 gr zselatin
  • 1-2 dl húsleves lé (pl., ha más nincs, akkor bio húsleveskockából elkészítve)

Tojáshéjak előkészítése :

  • A 10 tojást alaposan megmossuk, szikkasztjuk, majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat készítünk óvatosan a tojások tetején
  • Itt távolítjuk el a tartalmukat (természetesen felhasználjuk máshoz), majd jól kiöblítjük az üres héjat, és lefelé fordítva kicsöpögtetjük
  • Tojástartóba helyezzük őket, a lyukkal felfelé
  • A zselatint 30 ml vízben 10-15 percet áztatjuk, majd a tűzön addig főzzük, míg fel nem olvad, majd hozzáöntjük a húsleveshez –> kész az aszpikunk
  • A sonkát, a pritamin paprikát, a választott zöld-féléket apróra vágjuk, és fűszerezzük
    1 zöld levélkét rakunk a tojás aljára
  • Ráhalmozzuk a keveréket, majdnem a lyukak szájáig, majd feltöltjük a zselatinos húslevessel
  • Legalább 1 napra hűtőbe rakjuk, …majd óvatosan meghámozva, akár piros tojásokkal vegyesen adjuk asztalra!

1Willson aszpikos tojás 007

Print Friendly

8 hozzászólás a(z) “Vendégváró húsvéti aszpikos tojás” bejegyzéshez

  1. Bio húsleveskockából tudtok olyan márkát mondani, ami megfelel a paleo-nak? Olyat már nekem sikerült találnom, amiben nincs keményítő, de élesztő kivonat van benne. Az mennyire számít paleo-nak?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.