Hozzávalók:
- 8-10 dkg hántolt, őrölt tökmag
- 3 db M-es tojás (a hozzávaló lisztek mennyiségét a tojások nagysága is befolyásolja)
- 1 késhegynyi szódabikarbóna; 1 ek. citromlé
- Kávéskanálnyi só
- Kókuszliszt (finomra őrölt kókuszreszelék) – a mennyiség legyen annyi, hogy a tészta még lágy maradjon – max. 1-2 evőkanállal, mert a kókuszliszt hamar duzzad, a kókuszreszelék másként reagál a nedvességre
Kiegészítés 2014-ben: A kenyér tésztájához lehet hozzáadni egy evőkanálnyi útifűmaghéj lisztet és egy kávéskanálnyi cognac lisztet!
Elkészítés:
- A hántolt tökmagot apróra őrlöm
- A tojásokat összekeverem az őrölt tökmaggal
- A keverékbe kókuszlisztet teszek, ezzel sűrűbbé tehetem a tésztát
- A masszába teszek 1 késhegynyi szódabikarbónát és pici sót
- A masszát sütőpapírral kibélelt vagy szilikonos kenyérformába öntöm
- Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm (kb. 25′)
Übersetzer: Beatrix Nagy
Mein „Paleo-Brot”
ein Rezept von BB
Zutaten:
- 6 Esslöffel geschälte-, gemahlene Kürbiskerne
- 3 Eier
- 1 Prise Natron
- Prise Salz
- Kokosmehl oder gemahlene Kokosraspeln (Man muss nicht unbedingt verwenden.)
Zubereitung:
- Die geschälten Kürbiskerne fein mahlen.
- Die Eier werden mit den gemahlenen Kürbiskernen gemischt.
- Dazu wird Kokosmehl gegeben.
- 1 Prise Natron und etwas Salz werden in der Mischung gegeben und gut vermischt.
- Den Teig wird in eine mit Backpapier belegte Silikon Brotbackform gelegt.
- Im vorgeheizten Ofen etwa 25 Minuten backen.
Szia,
Kókuszlisztből mennyit tettél a képen látható kenyérbe?
1 evőkanál, 2, 3?
köszi 🙂
Kedves Szilvi, Köszönöm, hogy szóltál. A receptet kiegészítettem. Szerintem ebből már minden világos lesz. BB
Köszönöm!
Este ki is próbálom!
Szia!
azt szeretném megkérdezni, hogy a kokuszlisztet lehet-e útifű maghéjjal helyettesíteni?
Köszi előre is a választ!
Semmiképpen nem! Az utifű maghéjat a vizesség megszüntetésére teszik egyesek a kenyerekbe és süteményekbe. Személy szerint én nem is szeretem, mert bennünket meghajt 🙁 Ha használok valamit nedvesség szívására, akkor az a chia-mag. Márta
Szia!
Abban tudsz segíteni, hogy ha útifűmaghéj helyett chia-magot akarok használni, akkor milyen arányban helyettesítsem?
Magyarul 1 kanál útifűmaghéjnak hány kanál chia-mag felel meg?
Köszi
Mizandra
Kedves Mizandra, Ez a kenyér eredetileg minden hozzávaló nélkül készült, tehát nem igazán vizes, de mondjuk egy evőkanál chia mag is használni fog az állagának. BB Márta
Szia!
Tökmagliszt is jó hozzá? Van itthon egy rakat 😛
Tökmaglisztből is süthetsz kenyeret, csak akkor más funkciót fog betölteni, mint az őrölt tökmag. Írd be a keresőbe, hogy tökmagos kenyér. Egy tökmag ropogósom tutira van. BB Mára