Waldorf saláta

Az én Waldorf salátám – 2014. szeptember 28-án:

A kötelező elemek: zeller, dió, alma, de én most zellert, török mogyorót és savanyú almát kevertem össze. Lime levével locsoltam meg és Xukor0 (eritrittel) szórtam be. A paleo majonézt most elhagytam.

AIP-os hozzávalók: zeller, pirított földi mandula panír, alma, lime vagy citrom leve.

Ez a saláta még majonézzel is tökéletes része lehet egy low-carb paleo diétának, sőt egy paleo ketogénnek is.

TED követése esetén használhatsz mézet is; Az AIP megengedő szakaszában Terry Wahls szerint naponta ehetsz 1 tk. mézet!

Hozzávalók és elkészítés egyben – a receptetMW küldte 2010 decemberében:

  • A zöldségeket vékony hasábokra vágjuk fel (a zeller csíkokat is nyersen tesszük bele), majd durvára tört dió/AIP-ban földi mandula kerül bele, ettől lesz nagyon különleges
  • Öntet: kókusztej, paleo majonéz, ecet, fűszerek – pici só, őrölt bors, xukor0 (eritrit),  kevés hidegen sajtolt olívaolaj; AIP-ban pici só és almapüré elkeverve olívaolajjal.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.