Hozzávalók:
- 10 db tojás
- Kókuszliszt vagy más magliszt (pl. szezám, szezámpehely, dió, mandula)
- 10 dkg parmezán sajt
- Kevés jászvaj (ghee)
Az egészet lehet kevesebből is, csak tartsd az arányokat!
Elkészítés:
- Végy egy nagyméretű téglalap vagy kör alakú jénai tálat
- Kend ki a jénait jászvajjal
- Verd fel a 10 tojás fehérjét kemény habbá
- Keverd bele a 10 tojás sárgáját
- Lassú kézmozdulattal, de alaposan keverd el a masszában a sajtot
- Hasonló módszerrel keverj a masszába annyi maglisztet (kb. 3×2,5 dl), hogy a tészta se nem folyós, se nem tömör ne legyen
- A tésztát öntsd a jénaiba
- Előmelegített sütőben süsd tűpróbáig – kb. 20′
A tojásfelfújt (sajt nélkül is!) számtalan „rakottas” kelléke lehet!; azaz leönthetsz vele pl. maradék főtt zöldségeket is!