A receptet és a képeket Panki küldte 2011.05.19-én
Tészta hozzávalói:
- 10 dkg lenmagliszt
- 10 dkg szezámliszt
- 12 dkg vaj vagy jászvaj (ghee), vagy a TED szerint jó minőségű vaj
- 1 kávéskanál só
- 1 tojás
- 1 dl víz
Töltelék hozzávalói:
- 30-40 dkg friss spenót
- 15 dkg csíkozott bacon – Vegetariánusoknak természetesen bacon nélkül!!!
- 3 tojás
- 2 dl kókuszkrém (biztosan jó kesudió tejföllel is, de még nem próbáltam ki); a TED követőinek fermentált joghurt
- Reszelt sajt
- 4-5 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- Keverd össze a tészta alapanyagát, és adjál hozzá annyi vizet, hogy a massza ne legyen túl nedves, de a lenmag felszívja
- A tésztát kb. fél órát pihentesd a hűtőben
- A bacont pirítsd meg, majd dobd rá a megmosott spenótot és a zúzott fokhagymát – Vegetariánusok ezt hagyják el!!!
- A spenót néhány perc alatt megfonnyad
- A kókuszkrémet vagy a joghurtot keverd el 3 db tojással, és fűszerezd sóval és őrölt borssal
- A tésztát nyomkodd bele egy kerek sütőformába, és süsd 10 percit
- Vedd ki az elősütött tésztát, egyengesd rá a spenótot, a tojásos-tejes krémet, és reszelj a tetejére sajtot
- Tedd vissza a sütőbe az egészet, és kb. 15 perc sütés után készen van a finom guiche (kis) – Nem árt egy tűpróba ellenőrzés!
:P…hú de guszta. megvan a hétvégi menü 🙂
hazafelé be is ugrom a tuti spenótbeszállító zöldségesemhez :))))) megvan a hnapi ebéd! 🙂 köszi
Szia!Véleményed szerint sóskával is házasíthatom?:)
Ha sóskarajongó vagy, akkor igen; de ne feledd, hogy egészen más ízvilág. BB
Nagyon gusztán néz ki 🙂
Ha mozarellával csinálom nem fog elázni?
A mozarella sajnos nem paleo. A sajtok közül csak a hosszan érlelt kemény sajtokat fogyasztjuk a paleoban. BB Márta