Spenótos Quiche (ejtsd: kis /francia/) paleosan

A receptet és a képeket Panki küldte 2011.05.19-én

spenótosguiche

Tészta hozzávalói:
  • 10 dkg lenmagliszt
  • 10 dkg szezámliszt
  • 12 dkg vaj vagy jászvaj (ghee), vagy a TED szerint jó minőségű vaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 tojás
  • 1 dl víz
Töltelék hozzávalói:
  • 30-40 dkg friss spenót
  • 15 dkg csíkozott bacon – Vegetariánusoknak természetesen bacon nélkül!!!
  • 3 tojás
  • 2 dl kókuszkrém (biztosan jó kesudió tejföllel is, de még nem próbáltam ki); a TED követőinek fermentált joghurt
  • Reszelt sajt
  • 4-5 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  • Keverd össze a tészta alapanyagát, és adjál hozzá annyi vizet, hogy a massza ne legyen túl nedves, de a lenmag felszívja
  • A tésztát kb. fél órát pihentesd a hűtőben
  • A bacont pirítsd meg, majd dobd rá a megmosott spenótot és a zúzott fokhagymát – Vegetariánusok ezt hagyják el!!!
  • A spenót néhány perc alatt megfonnyad
  • A kókuszkrémet vagy a joghurtot keverd el 3 db tojással, és fűszerezd sóval és őrölt borssal
  • A tésztát nyomkodd bele egy kerek sütőformába, és süsd 10 percit
  • Vedd ki az elősütött tésztát, egyengesd rá a spenótot, a tojásos-tejes krémet, és reszelj a tetejére sajtot
  • Tedd vissza a sütőbe az egészet, és kb. 15 perc sütés után készen van a finom guiche (kis) – Nem árt egy tűpróba ellenőrzés!
Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Spenótos Quiche (ejtsd: kis /francia/) paleosan”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.