Bodza ital frissen

A receptet MW küldte 2011.05.22-én

Gyógyhatásairól olvashatsz itt és itt

bodzaszörpfrissenHozzávalók:

  • 10 db bodzavirág fej (Lehetőleg olyan helyről szedjünk, ami nem forgalmas, pl. erdő. Vizsgáljuk meg a virágokat, ne legyenek tetvesek, bogarasak!)
  • Édesítő (xukor, zéró xukor vagy stevia)
  • 3 citrom leve
  • Szűrt víz

Elkészítés:

  • A bodzákat rázogassuk kicsit meg, vágjuk le a
    száráról a virágokat, majd mosás nélkül helyezzük egy nagy, mély tálba (ezért fontos, hogy rovarmentes legyen)
  • Öntsünk rá 1-2 liter tiszta vizet (mennyiség attól függően, mennyire töményen szeretjük az ízét)
  • Tegyük hozzá a citromok kifacsart levét (rostot is lehet), és ízlés szerinti édesítőt.
  • Egy éjszakára lefedve tegyük hűtőbe
  • Másnap szűrjük le, és készen is van a finom üdítő ital
  • Sajnos, ezt eltenni nem lehet. Nem hiszem, hogy az cukorszirup nélkül menne, akkor meg minek?:))
Print Friendly, PDF & Email

Egy hozzászólás a(z) “Bodza ital frissen” bejegyzéshez

  1. Amikor gyerek voltam, gyakran csináltunk bodzaszörpöt. Volt olyan, hogy le is fagyasztottuk. Szerintem ez járható út a tartósításhoz, ha valaki szeretné minél tovább élvezni a tavasz ízeit:-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.