Citromos kelkáposzta főzelék

Citromos kelkáposzta pirított baconnal – Google images
Citromos kelkáposzta gyökérzöldséggel – Google images

A kelkáposztának ezt az elkészítési módját kb. 30 éve ismerem. Örök fogyókúráim egyik legfinomabb étele.

A kelkáposztának ezt az elkészítési módját kb. 30 éve ismerem. Örök fogyókúráim egyik legfinomabb étele.
Hozzávalók:
  •  Annyi kelkáposzta, ahány személyre főzünk
  • Citrom
  • Só, bors, köménymag, csipetnyi őrölt paprika – ketogénben
  • AIP fűszerek: só, kurkuma, borsikafű, citrom
  • Pasztenák vagy édes krumpli, sárgarépa, fehérrépa – opcionális!
  • 1 tojás sárgája (elhagyható)
  • Pirított bacon kockák – opcionális!
 Elkészítés:
  •  Szeleteld fel a kelkáposztát.
  • Tedd sós vízbe, és kezd el főzni.
  • Amikor a kelkáposzta kezd puhulni, tegyél a vízbe pasztenák (édes répa) vagy édes burgonya kockákat- karikákat.
  • Fűszerezd tovább a főzeléket ízlés szerint citrommal (legalább 1 egész citromot teszek bele!), sóval, borssal, köménymaggal (lehet őrölt is, lehet darabos is!); illetve AIP-osan.
  • A főzelék levéből merj ki egy dl-t, és amikor langyos, keverd össze 1 tojás sárgájával. Ezzel a tojássárgás lével sűrítsd be a főzeléket. (A sűrítés el is hagyható!)
  • Pirított bacon kockákkal is megszórható!
 EZ A FŐZELÉK RENDKÍVÜL ÜDE, FRISS ÍZŰ
 – MELEGEN IS, HIDEGEN IS IGEN FINOM!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.