Hozzávalók:
- 12 db tojás
- Valamilyen magliszt – kb. 6 evőkanál (mogyoró, mandula, dió) – az újdonság a mákliszt!!!
- Szezámpehely – kb. 6 evőkanál
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Kevés citromlé
- 2 evőkanál mazsola
- 4-5 evőkanál kakaópor
- Paleolit édesítő – stevia vagy nyírfacukor
- 2 dl kókusztej
- 1 dl víz
- 1 zselatinlap (elhagyható)
- 1 dl kókusztejszín – vagy a tesco-s thaiföldi kókusztej krémje
- Vanília, mézes süti ízesítők (elhagyható)
Elkészítés:
Piskóta készítése
- 10 db tojás fehérjét verj fel kevés citromlé hozzáadásával kemény habbá
- Keverd a habba a tojások sárgáját, a szódabikarbónát, az édesítőt, majd pedig a liszteket – annyi lisztet keverj a felvert tojásos alapba, hogy közepesen sűrű masszát kapjál
- Zsírpapírral kibélelt kisebb mély tepsibe vagy szilikonos formába öntsd bele a tésztát úgy, hogy majd magas legyen a sütid
- Előmelegített sütőben süsd tűpróbáig a piskótát
Krém készítése
- 1,5 dl kókusztejet önts fel kb. 1 dl vízzel
- 0,5 dl kókusztejjel keverj el 2 tojás sárgáját
- Mérj ki egy lábasba 2 evőkanál mazsolát
- Kanalazz rá kakaóport
- Öntsd rá a 2,5 dl vízzel hígított kókusztejet
- Állandó keverés mellett főzd a kakaót, majd amikor forró, óvatosan – szintén állandóan keverve öntsd hozzá a tojássárgájával elkevert kókusztejet, mellyel a csokikrém sűrítése történik
- Ha a krém nem elég sűrű, akkor egy lap zselatint az előírás szerint – hideg vízben áztatva, majd a forró csokiba dobva – használj fel
Paleo tejszínhab készítése
- 2 tojás fehérjét kevés citrommal verj fel kemény habbá, és édesítsd
- Keverj a habhoz kókuszkrémet
Végső műveletek
- A piskótát vágd fel apró kockákra, és tetszés szerint vagy egy nagy tálba vagy kisebb tálakba adagold
- Amikor a csokikrém kihűlt, akkor öntsd vele nyakon a piskótát
- Végül kanalazd a paleo tejszínhabot az alap tetejére