Petrezselymes sertéskaraj – régi recept újdonsággal

Hozzávalók:

  • 1 kg csontozott sertéskaraj
  • 1 dl kókusztej (AIP), vagy kesudió-, vagy mandulatej
  • 2-3 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor, só, őrölt bors; vagy AIP-ban kurkuma por, fahéj por, borsikafű – 1-1-1 teáskanállal
  • 10 dkg füstölt kenyérszalonna
  • Gremolata – Persillade recept alapján
  • 2-3 dl paleolit tej vagy tejszín – kókusz-, kesu-, mandulatej (elhagyható!)/AIP-ban kizárólag kókusztej
  • Ketogén ételhez – 2.5 dl tejszín

Elkészítés:

  • A karajt szeleteld fel vékonyan, és klopfold ki
  • A hússzeleteket sóval és őrölt borssal, valamint pépesített fokhagymával (-porral) kend be, majd önts rá paleolit tejet, és alaposan forgasd meg
  • A húst néhány órára hagyd összeérni a rákent páccal
  • A füstölt szalonnát kockázd fel, és pirítsd meg, majd dobd rá a húst, és süsd át
  • Amikor a húsok már átsültek, akkor öntsd rá a petrezselymes-fokhagymás-citromos (Gremolata-Persillade) fűszerezést, és sütve-pirítva forgasd át azokat
  • Ízlés szerint fel lehet önteni 2-3 dl paleolit tejjel vagy tejszínnel

Különleges és nagyon finom lesz a végeredmény!

Karfiol, paszternák illik hozzá!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.