Ropogós diós tallér

12 kisebb koronghoz – A mennyiség értelemszerűen duplázható, triplázható!

Hozzávalók:

  • 2 ek. őrölt dió
  • Kb. 5 ek. szezámpehely vagy szezámmag – 10 dkg
  • 2 db tojás
  • Paleolit édesítő – Xukor0stevia vagy eritrit vagy méz (TED)

Elkészítés:

  • Őröljük meg a diót a az eritrittel.
  • Tehetünk az őrleménybe külön steviát (elhagyható) vagy mézet.
  • A masszába keverjük bele a két tojást.
  • A tésztát lapítsuk el korong mélyedéses sütő formában – pl. szilikonosban, mert akkor még előzsírozni és liszttel kiszórni sem kell.
  • Nagyobb mennyiség sütésénél két db sütőpapír között nyújtsuk ki a tésztát, és szúrjuk ki korongokat (Ezt a mennyiséget nagyobb mennyiségnél érdemes alkalmazni!); Tegyük egy sütőlapra a tallérokat, természetesen a felső zsírpapírt húzzuk le a tésztáról.
  • Lassú tűzön, állandóan figyelve, hogy oda ne égjen, süssük a sütit ropogósra-
  • Amikor kihűlt, szórjuk meg a tetejét porxukorral vagy kenjük be olvasztott fekete csokoládéval; avagy halmozzunk a korongok tetejére citromkrémet vagy kókuszhabot, tejszínhabot (TED)

Lehet készíteni krémek alapjául Vaníliás korongot is.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.