Mandulás (földimandulás)-ruccolás karfiol

A receptet VegAdri küldte 2011.06.05-én
„Ezt a receptet egy krumplis könyvből szedtem pár éve, karácsonyra készítettem el. A minap eszembe jutott, hogy paleósítom, és meg akartam csinálni kelbimbóval, de annak közben elmúlt a szezonja. Így végül karfiolból készítettem, de legalább ugyanilyen finom lehet fél centi vastag karikákra vágott petrezselyemgyökérből, karalábéból, paszternákból, vagy brokkoliból, vagy ezek bármilyen kombinációjából. A kurkuma és a kókuszkrém nagyon pikáns együtt, állítom, hogy jobb így, mint a krumplis-tejszínes változat!”
2017 októberében az Autoimmun Protokoll szerint módosítottam ez a receptet is!
Hozzávalók:
  • 1 közepes fej karfiol (vagy bármilyen, nem túl karakteres ízű zöldség)
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg szálasra vágott mandula (/mogyoró/dió) AIP-ban földimandula panír, mely durvára darált gumót jelent!
  • 1 csokor ruccola (borsmustárlevél)(/zsenge paraj)
  • 3 dl kókuszkrém
  • 1 ek kókuszolaj, só, bors, késhegynyi kurkuma
Elkészítés:
  • A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, és párolóbetéten félig puhára pároljuk (vagy puhára főzzük!)
  • A kókuszolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymát, és üvegesre pirítjuk
  • Hozzáadjuk a karfiolt, a mandulát és a kurkumát is (sőt, szerintem még szerecsendiót (AIP nem!) is lehet tenni bele)
  • Állandó keverés mellett 2-3 percig pirítjuk, végül hozzákeverjük a borsmustárleveleket
  • Az egészet lapos tűzálló tálba borítjuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük kókuszkrémmel
  • Előmelegített, 190 °C-os sütőben kb. 20 percig sütjük
  • Grillezett ételek köreteként adjuk
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.