Hagymalekvár

Hozzávalók:

  • Legalább 10-15 kisebb szemű, vagy 8-10 db nagyobb lilahagyma, vagy lila- és vöröshagyma vegyesen
  • 3 dl vörösbor; AIP-ban víz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • Só, őrölt bors – AIP-ban hagyd el!, fokhagyma, koriander, morzsolt bazsalikom, morzsolt oregano vagy majoranna, chili-paprika – AIP-ban hagyd el!, csipetnyi stevia vagy xukor (paleo) – a fűszereket ízlés szerint; AIP-ban 1 tk. méz

Elkészítés:

  • A hagymákat vágd vékony karikákra
  • Dobd rá a forró olívaolajra és egy kicsit pirítsd meg
  • Öntsd fel a hagymákat 3 dl vörösborral/AIP-ban vízzel, és ízlés szerint fűszerezz.
  • Hagyd a bort/vizet elfőni (a szesz-tartalom is elfő, ezért ez az étel paleo), míg a hagyma lekvárrá nem fő össze -, akár össze is turmixolhatod?!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.