Hozzávalók:
- Legalább 10-15 kisebb szemű, vagy 8-10 db nagyobb lilahagyma, vagy lila- és vöröshagyma vegyesen
- 3 dl vörösbor; AIP-ban víz
- 3 evőkanál olívaolaj
- Só, őrölt bors – AIP-ban hagyd el!, fokhagyma, koriander, morzsolt bazsalikom, morzsolt oregano vagy majoranna, chili-paprika – AIP-ban hagyd el!, csipetnyi stevia vagy xukor (paleo) – a fűszereket ízlés szerint; AIP-ban 1 tk. méz
Elkészítés:
- A hagymákat vágd vékony karikákra
- Dobd rá a forró olívaolajra és egy kicsit pirítsd meg
- Öntsd fel a hagymákat 3 dl vörösborral/AIP-ban vízzel, és ízlés szerint fűszerezz.
- Hagyd a bort/vizet elfőni (a szesz-tartalom is elfő, ezért ez az étel paleo), míg a hagyma lekvárrá nem fő össze -, akár össze is turmixolhatod?!