Paradicsomtorta – két megoldás

Hozzávalók 3-4 személyre – Szendi-féle irányzat alapján:

tomaten-pie-essen-backen-mahlzeit-käse

A kép a Google images-ről való.

  • 3 db tojás
  • 6 evőkanál szezámpehely
  • 4-5 evőkanál őrölt mandula, vagy mandulaforgács (nem volt türelmem őrölni!), vagy mandulaliszt
  • Őrölt kömény, őrölt bors és só a tésztába!!!
  • 6-8 szem paradicsom – nekem 7 db nagy paradicsomra volt szükségem
  • Fokhagyma – gerezd vagy por
  • Só, őrölt bors
  • Bazsalikom levelek apróra vágva, vagy szárított és őrölt
  • Oregano – apróra vágva, vagy szárított és őrölt
  • 5-10 dkg reszelt sajt  (cheddar, ementali, parmezan)
  • Evőkanálnyi olívaolaj

Elkészítés:

  • 3 db tojást keverj el és tedd bele a szezámot, a mandulát és a köményt, a borsot és a sót – a tészta sűrű legyen – A tészta készülhet csak szezámmal, de akkor különösen fontos a kömény, mert ez fedi el a szezám enyhén kesernyés ízét!
  • Egy kisebb tepsit, vagy egy pizza sütő edényt bélelj ki zsírpapírral, és kanalazd, majd simítsd el benne a tésztát
  • Reszeld le a sajtot -, ha van otthon bőven, akkor érdemes minél gazdagabb réteghez valót reszelni, és borítsd be vele a tésztás alapot
  • Lehetőleg nagy szemű paradicsomokat vágj fel karikákra, és szép sorjában rakd rá a sajtos tészta tetejére
  • Ezután következik a paradicsom fűszerezése – pici só, őrölt bors, zúzott fokhagyma vagy -por – gazdagon, bazsalikom, oregano
  • A torta tetejét locsold meg kb. egy evőkanál olívaolajjal, de a sajt zsíros volta miatt, akár el is hagyható
  • A sütő legyen forró, amikor a „tortát” beleteszed. Nagy lángon nem kell több, mint 10-15 perc, hogy az étel elkészüljön!

Több „éhes száj” esetén ezt a nagyon finom egytálételt készítheted akár nagy tepsi méretben is. Természetesen akkor arányosan növeld a hozzávalókat!

 Hozzávalók és elkészítés egyben – kihagyva a maglisztes alapot a TED alapján:

paradicsompieA kép a Google images-ről való

  • Végy pl. 1 kg érett paradicsomot, melyet vágj karikákra
  • Fűszerezd, mint fent
    • Fokhagyma – gerezd vagy por
    • Só, őrölt bors
    • Bazsalikom levelek apróra vágva, vagy szárított és őrölt
    • Oregano – apróra vágva, vagy szárított és őrölt
    • 5-10 dkg reszelt sajt  (cheddar, ementali, parmezan)
  • Végül egy tepsiben süsd meg.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.