Hozzávalók:
- A linzertésztához: 10 evőkanál kókusz-pellet, esetleg kevés kókusztej (amennyiben túlságosan száraz lenne a tészta masszája!), 3 db tojás, 15 dkg jászvaj (ghee), stevia vagy xukor, pici só
- A krémhez: csokis chia puding, vagy bármilyen csokis krém zselatin hozzáadásával
- Díszítés: ribizliszemek
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit keverd össze, és egy zsírpapírral kibélelt kisebb tepsiben, előmelegített sütőben, süsd meg – a sütésidő kb. 15 perc. Amennyiben nem pellettel, hanem kókuszreszelékkel dolgozol, akkor a vajnak csak a felét használd.
- Készítsd chia pudingot – 1 evőkanál kókusztejhez 1 evőkanál chia mag kell; ezen a tortán 4 evőkanál chia mag lett elkeverve 4 dl kókusztejjel + 1 evőkanál kakaóporral és édesítővel – chia puding receptet olvashatsz külön bejegyzésben is!
- A tésztát, ha megsült, hagyd kihűlni, majd halmozd rá a chia pudingot vagy a zselés csokikrémet – csokikrém recepteket találsz a blogon! Amennyiben tüzetesen vizsgálód a képen látható csokipudingot, akkor a krémben látsz még kókusz chips-et is, mellyel a krémet csak dúsítottam, illetve végre el akartam használni a maradék itthon fellelhető kókusz chips-emet!
- A torta tetejét díszítsd ribizlivel
- A tortát elkészülte után betettem kb. 1 órára a mélyhűtőbe, ezután könnyen lehetett szeletelni
Bár most egymás után több chia magos receptet láttok a blogon, ez azonban nem azt jelenti, hogy minden nap egyetek chia-t. A chia-t, mivel a nyers rost emésztése megterheli a szervezetet, minden nap nem ajánlatos fogyasztani!