Fontos ismeret birtokában vagyok – pm. betegség okai

Amire vén fejjel gyanakszom, az a pajzsmirigysorvadás egyik okaként emlegetett rejtett lisztérzékenység. A másik gyanúm a betegség kialakulásával kapcsolatban az, hogy Pest megyében közismerten alacsony a víz jódtartalma. A harmadik súlyos hiba, hogy kevés a nagy tapasztalatú gyermek körzeti és felnőtt körzeti orvos, akik a pajzsmirigy-betegség korai szakaszában legalább problémát kizáró célzattal vérvizsgálatot kérnének. Mondanom sem kell, hogy a fiamnak megcsináltattam a pajzsmirigy működéssel kapcsolatos vér-tesztet.

Ahhoz, hogy a pajzsmirigy-problémát nem megoldani, de kezelni tudja az ember, tényleg „bulldog”-nak kell lenni. Töretlennek, kitartónak, rendíthetetlennek. Ki szeret vegetálni? Ki ne szeretne az életminőségén javítani? Ki ne szeretne élhető életet élni?

Ha még van olyan szerencséd, hogy a javulásért tehetsz, akkor viszont mindent meg kell próbálni. Negyven évig küzdöttem a túlsúlyommal – éhezéssel eredményesen. Csak éppen a dolog gyökere nem lett kezelve – a háttérben lévő hormon-probléma. Szépen fokozatosan ment tönkre a „kocsi” – 50 éves koromra teljes amortizálás.

Nem igaz, hogy nem kerestem az amortizálás okát, csak éppen a rejtett okra se én, se más nem jöttünk rá:(( Voltam én vegetáriánus, csináltam én krumpli-diétát, 0 kalóriás diétát, 1 évig Atkins-t, kilószámra vettem a csökkentett szénhidráttartalmú méregdrága kenyereket, a durumlisztet, a zabos tésztát stb., ittam a búzafű levét (mert van aki fogyasztó hatására is esküszik) – ez istenien bevált az idegeimre:)) és a B17-tartalma jó a rák ellen etc.

Pillanatnyilag óriási öröm a számomra, hogy 4 és fél hónap után „elkezdtem járni” – halolaj, halolaj, halolaj + szelén, szelén, szelén + glükozamid, glükozamid, glükozamid + C-vitamin, C-vitamin, C-vitamin:-D

Elkezdtem járni, tehát tudok mozogni. Ha tudok mozogni, akkor tovább (eddig -12 kg) tudok fogyni:-D Ha tudok fogyni, akkor tovább fognak javulni a cukor-értékeim, a vérnyomásom, az idegeim – az egész metabolikus szindróma. Ha szedem a D-vitamint és zabálom az O3-at, akkor remélem, hogy a rák és a szívbetegség elkerülnek.

12 évvel ezelőtt egyik napról a másikra letettem a 25 évig – napi másfél doboz – szívott cigit. A dolgok fejben dőlnek el.

BB Boldogbuldog (nick nevem)

Ezt a cikket 2011 februárjában írtam – a mai napon -25 kg-mal vagyok kevesebb, és futok:-))) – 2013.02.01.

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Fontos ismeret birtokában vagyok – pm. betegség okai”

  1. Kedves BB

    Gratulálok asikeredhez szeretném megkérdezni hogy a vérvizsgálatnál mit kell kérni pontosan? Milyen termékek ezek és miből mennyit kell szedni? Üdvözlettel Szilvia.

  2. Gratulálok a sikerednek kedves BB.
    Mi májusban lesz két éve, hogy paleozunk, de nálunk nem igazán akar működni a fogyás, csak nem tudom miért.
    A páromnál egy év paleolit étkezés után pajzsmirigy túlműködés alakult ki 1,5 cm-es és 0,6 cm-es és több kisebb göbbel. Amióta a Himalája kristálysót elhagytuk majd 3 hónapja, az eredménye javult, de a göbök sajnos megmaradtak. 2 hét múlva megy egy részletes pajzsmirigy vérvételre. Nagyon kíváncsi leszek az eredményre.
    Nálam ugyanabban az időben, mint a páromnál túlműködési zavar volt/van, de nálam nincsenek göbök. Bízom benne, hogy náluk a problémát a só okozta, mert köztudott, hogy nagyon magas a jódtartalma.

    1. Kedves Ágota, A pm. göbös állapotához nem értek. A paleo világított rá arra, hogy nálam rejtett gluténérzékenység okozta a teljes sorvadást. Számomra az elsorvadt pm. szövődményei elleni küzdelem okozzák a legnagyobb kihívást. A só és a pm ilyen fokú kapcsolatáról nem tudok – forduljatok Szendi Gáborhoz. BB

  3. Kedves BB !
    Gratulálok a sikeredhez.
    Nálunk a férjemnek voltak nagyon komoly problémái. Diabétesz . Napi 6-szor szurtuk inzulinnal. és 20 féle gyógyszer. Mivel természetgyógyász vagyok , hát igen mi is a teljes kiőrlésű liszteket használtuk,és hát a többi kimélő dolgot. De semmi.
    2012 március 23-ától Paleolitozunk , és áprilistól nincs inzulin ,és csak 4 féle gyógyszer maradt. A férjem 16 kg-ot fogyott . Én 12-őt. Tarts ki menni fog
    Üdvözlettel :Zsuzsa

  4. Kedves Ágota!
    Só ügyben szeretnék Neked segíteni. A Vámház krt 11. szám alatt van a Parajdi sóbarlang, itt lehet parajdi (Erdélyben bányászott) sót kapni. Nincs benne jód és kálium sem. Jelenleg ennél egészségesebb sóról nem tudok. NaCl tartalma: 99,06 %, Ca tartalma: 0,51 %,Mg tartalma: 0,06 %, vízben oldhatatlan rész: 0,2 %, víztartalom: 0,03 %. A himalája sónál valamivel olcsóbb, legutolsó vásárlásomnál 590,- Ft volt 1 kg. Nem tudom, milyen sót használtok jelenleg. Az üzletekben kapható só egészséges volta megkérdőjelezhető, mert legtöbbje magas kálium-klorid tartalmú. Régebben lehetett a gyógyszertárakban patikai sót kapni, de ezt tavaly tavasszal a főgyógyszerész leállította. Vajon miért?
    Üdvözlettel: Klári

  5. 63 éves, nagymama vagyok.Pajzsmirigy alulműködéssel küszködök régen már, de 2004 óta orvosilag megállapítva, Azóta szedek euthyroxot, most már naponta 100 mg.ot. a 165 cm es magasságomhoz 115 kg vagyok, kopaszodok a feltetőmön, felejtek, hullámzik a hangulatom, triglicerid duplája a megengedettnek, koleszterin több mint kellene, jobb térdemből eltünt porc, és pajzsmirigyem is alig kitapintható, vérnyomáscsökkentőt,vízhajtót szedek még. Elolvastam ”Fekete humort” s ha lehet még szerencsétlenebbnek érzem magam. Járok 2- 3 szor egy évben endokrinologushoz, a gyógyszerrel kézben tartja a véreredményeimet, csak én vagyok egyre rosszabbul. Ami lehet az minden begyullad neked, fogaim, mandulám, homloküregem, izületeim. A dokinő azt mondja többet eszek mint amit mozgással elhasznál a szervezetem, emiatt rakódik le. Van benne igaz, kenyeret kenyérrel eszek, s mivel kövér, vagyok s az izületeim is fájnak, menni sírva megyek nem igazán tudok mozogni, pedig sportoltam,(atlétika). 1985 ig cigarettáztam, 1 nap alatt lemondtam róla, azóta 1 szálat sem szívtam. Tudtok valami jót mondani nekem? Vagy várjam csendben a kaszást?. Nem szeretnék a gyermekem terhére lenni, eddig még sikerült, de ha minden bejön amit ” Hoshimoto beígér” akkor még dönteni sem fogok tudni, még fejben sem hogy ne tovább. Köszönöm hogy vagytok és leírhattam, Zsuzsa

    1. Kedves Zsuzsa, Én nem endokrinologushoz járok, mert mint neked is, annál komplexebb tunetegyuttessel kell megbirkoznom, mint, amivel egy endokrinologus meg tudná birkózni. Az egyetemen is azt tanulják, hogy az endokrinologus, a belgyógyász, a pszichiáter és ha kell, akkor a kardiológus karöltve kell, hogy a sorvadt pajzsmirigyest kezeljék. Nekem van egy egyszemelyes komplexen gondolkodni képes orvosom. Te is próbálj ilyent keresni. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.