Hozzávalók:
- Minél vastagabb cukkini, hogy szépen szeletelhető legyen
- Tojás
- Parmezán sajt (elhagyható)
- Kókuszliszt (kókuszreszelék finomra őrölve) vagy tápióka liszt
Elkészítés:
- A cukkinit vágd fel fél-ujjnyi vastag nagy szeletekre
- Egész tojásokat (mérd fel, hogy mennyi cukkinid van?!) keverj fel a panírozáshoz, de NE TEGYÉL BELE SÓT, mert a cukkini levet fog ereszteni
- Keverj össze kókuszlisztet parmezán sajttal, vagy csak egyszerűen készíts ki a panírhoz kókuszlisztet
- A cukkini szeletet a következőképpen panírozd: – tojás, – liszt, – tojás, – liszt; TEHÁT KÉTSZER PANÍROZZÁL!!!
- SÜSD ÚGY, MINT A TEPSIS RÁNTOTT HUSIT, TEHÁT T E P S I B E N ! Előmelegített sütőben, magas fokozaton, rövid ideig süsd a panírozott zöldséget! (Sütheted teflonban felforrósított olíva olajban is a cukkinit, de akkor esély van rá, hogy nagyon zsíros lesz!)
- A panírozott cukkini karikákat természetesen sütőedényben is elkészítheted.