Darált húsos rakottas – karfiollal v. paszternákkal

A kép a Google images-ről való

daralthusrakottan

Hozzávalók:

  • A krumpli helyett l kg karfiol/pasztenák (karfiol télen és nyáron; pasztenák télen /édes répa/)
  • Ghee
  • 1,5 dl kókusztej
  • 05, kg darált hús (bármilyen húsból lehet)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • Olíva olaj
  • Víz
  • Fokhagyma ízlés szerint (lehet fokhagyma por is)
  • Só, bors, pirospaprika por vagy kurkuma
  • 1 tojás sárgája
  • Kevés reszelt kemény sajt (elhagyható)

Elkészítés:

  • A karfiolt/pasztenákot főzd puhára
  • Törd össze a főtt zöldséget úgy mintha krumpli lenne, és tegyél bele vagy gheet vagy 0,5 dl kókusztejet annyit, hogy ne legyen folyós
  • 1 fej vöröshagymát vágj fel apróra, és kevés olíva olajon kevés vízzel dinszteld meg, majd tegyél bele ízlés szerint sót, borsot, pirospaprika port vagy kurkumát
  • Az alapba tedd bele a darált húst, tehetsz még rá egy kis vizet, és főzd meg
  • A tört zöldséget és a darált húst váltakozva rakd le egy jénaiba
  • Keverj ki 1 dl kókusztejet 1 db tojás sárgájával, és öntsd a rakottasra
  • Az egész tetejére szórhatsz egy kevés kemény reszelt sajtot (elhagyható)
  • Süsd a rakottast aranybarnára
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.