A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- A krumpli helyett l kg karfiol/pasztenák (karfiol télen és nyáron; pasztenák télen /édes répa/)
- Ghee
- 1,5 dl kókusztej
- 05, kg darált hús (bármilyen húsból lehet)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- Olíva olaj
- Víz
- Fokhagyma ízlés szerint (lehet fokhagyma por is)
- Só, bors, pirospaprika por vagy kurkuma
- 1 tojás sárgája
- Kevés reszelt kemény sajt (elhagyható)
Elkészítés:
- A karfiolt/pasztenákot főzd puhára
- Törd össze a főtt zöldséget úgy mintha krumpli lenne, és tegyél bele vagy gheet vagy 0,5 dl kókusztejet annyit, hogy ne legyen folyós
- 1 fej vöröshagymát vágj fel apróra, és kevés olíva olajon kevés vízzel dinszteld meg, majd tegyél bele ízlés szerint sót, borsot, pirospaprika port vagy kurkumát
- Az alapba tedd bele a darált húst, tehetsz még rá egy kis vizet, és főzd meg
- A tört zöldséget és a darált húst váltakozva rakd le egy jénaiba
- Keverj ki 1 dl kókusztejet 1 db tojás sárgájával, és öntsd a rakottasra
- Az egész tetejére szórhatsz egy kevés kemény reszelt sajtot (elhagyható)
- Süsd a rakottast aranybarnára