A kép a Google images-ről való.
1. Citromkrém
Hozzávalók:
- 5 lapos ek. = 10 dkg kókuszliszt
- 1 egész citrom
- Annyi jó minőségű vaj, hogy krémesen kenhető masszát kapjunk
- Vanília
Elkészítés:
- A fentieket mixerben keverd össze, míg kenhető masszát kapsz
2. Citromkrém
Hozzávalók:
- 3 dl kókusztej
- vaníliarúd
- 1 db tojás sárgája
- 5 dkg ghee
- Citromaroma
Elkészítés:
- 2 dl kókusztejet forralj fel, és tegyél a tejbe egy vaníliarúd belsejét és édesítőt
- 1 dl kókusztejet keverj el egy tojás sárgájával
- A forró kókusztejbe keverd bele a tojásos sűrítést, és lassú tűzön, lassú keveréssel főzd a krémet addig, míg be nem sűrűsödik
- Végül keverj a krémbe 5 dkg ghee-t és citromaromát
3. Citromkrém
Hozzávalók:
- 10 dkg ghee
- 1 db lime vagy citrom
- Paleolit édesítő – stevia vagy nyírfacukor
Elkészítés:
- 10 dkg ghee-t 1 egész lime (lehet citrom is) levével, hozzáadott édesítővel keverd fehéredésig
- A citromkrémet tetszés szerint töltésre és díszítésre is használhatod
Szia BB!
szerintem az első variációnál a hozzávaló: 3 dl kókusztej v. csak 1 dl-t kell fölforralni? 🙂
üdv: redi
Köszi Redi, már javítottam is:-D BB
Szia! Az 1. változat nagyon nem krém, hanem száraz por. Vagy sok a kókuszliszt, vagy még más is kell bele. Kínomban kókusztejet lötyögtettem bele, de nem az igazi. Ízre jó, csk nem akar krém lenni.
Kedves Éva, Teljesen igazad van. Pontosítottam a receptet. Szerintem a vaj mennyiségének emelése segít. El lehet készíteni kisebb adagokban és figyelni, hogy ne legyen a kókuszliszt „szúrós”. Köszi, hogy szóltál. Márta