Citromkrém – háromféleképpen

citromkrem

A kép a Google images-ről való.

1. Citromkrém

Hozzávalók:

  • 5 lapos ek. = 10 dkg kókuszliszt
  • 1 egész citrom
  • Annyi jó minőségű vaj, hogy krémesen kenhető masszát kapjunk
  • Vanília

Elkészítés:

  • A fentieket mixerben keverd össze, míg kenhető masszát kapsz

2. Citromkrém

Hozzávalók:

  • 3 dl kókusztej
  • vaníliarúd
  • 1 db tojás sárgája
  • 5 dkg ghee
  • Citromaroma

Elkészítés:

  • 2 dl kókusztejet forralj fel, és tegyél a tejbe egy vaníliarúd belsejét és édesítőt
  • 1 dl kókusztejet keverj el egy tojás sárgájával
  • A forró kókusztejbe keverd bele a tojásos sűrítést, és lassú tűzön, lassú keveréssel főzd a krémet addig, míg be nem sűrűsödik
  • Végül keverj a krémbe 5 dkg ghee-t és citromaromát

3. Citromkrém

Hozzávalók:

  • 10 dkg ghee
  • 1 db lime vagy citrom
  • Paleolit édesítő – stevia vagy nyírfacukor

Elkészítés:

  • 10 dkg ghee-t 1 egész lime (lehet citrom is) levével, hozzáadott édesítővel keverd fehéredésig
  • A citromkrémet tetszés szerint töltésre és díszítésre is használhatod
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Citromkrém – háromféleképpen”

  1. Szia! Az 1. változat nagyon nem krém, hanem száraz por. Vagy sok a kókuszliszt, vagy még más is kell bele. Kínomban kókusztejet lötyögtettem bele, de nem az igazi. Ízre jó, csk nem akar krém lenni.

    1. Kedves Éva, Teljesen igazad van. Pontosítottam a receptet. Szerintem a vaj mennyiségének emelése segít. El lehet készíteni kisebb adagokban és figyelni, hogy ne legyen a kókuszliszt „szúrós”. Köszi, hogy szóltál. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.