Halfasírt I-II.

Halfasírt – A kép a Google imagesről való.

I.    változat                                                      

Blog-bejegyzésekből gyűjtve

Hozzávalók:

  • Egy doboz tonhalkonzerv (én olajmenteset használok)
  • 2 db tojás
  • Fűszer igény szerint
  • Hagyma apróra kockázva
  • Szezámmag, amennyit felvesz

Elkészítése:

  • Fasírtokat formázz, és süsd ki forró olajban

II. változat

BB receptje

Hozzávalók:

  • 150 gr natúr tonhalfilé saját levében
  • Grana Padano – 2 dkg parmezán sajt (elhagyható)
  • 1 db tojás
  • Zúzott fokhagyma vagy fokhagyma por
  • Őrölt bors
  • Paprika por
  • Jászvaj (ghee) vagy olívaolaj

Elkészítés:

  • A tonhalról öntsd le a lét (bár igen kevés volt rajta)
  • Keverd össze a fenti hozzávalókkal
  • Formázz a keverékből „pogácsákat”, és forró sütőedényben kevés vajon vagy olajon süsd ropogósra

Ehhez bármilyen saláta, főzelék finom!!!

A képeken Tzaziki látható!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Halfasírt I-II.”

  1. „Rendes” halból is el lehet készíteni. Kis darabokra vágni, utána turmixban, v. aprítógépben pépesíteni, kevés citromlé, só, petrezselyemzöld, bors, esetleg fokhagyma, tojás és valamilyen semleges ízű magliszt, pl. mandula. Ebből csak annyi, hogy éppen összeálljon. Zsíron kisütni. Finom, és így nem annyira halízű, ha valaki nem szereti, és a szálkák is „eltűnnek”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.