A következő receptet KÁVÉZÓKNAK küldte Willson!!!
Ezt most az eredeti szövegben felteszem!!!
„Lenne még itt egy „recept”, nekem bevált, szintén öreganyámtól tanultam:
- Olvastam, hogy mindenkinek probléma, hogy mit tegyen a reggeli kávéba tej helyett.
- Nagyanyám azt csinálta és én is! , hogy jól megmosok egy tojást, elválasztom a sárgáját és habosra kikeverem egy púpos kanál nyírfacukorral.
- Erre öntöm rá a frissen lefőtt kávét.
- Ha nem elég édes, egy szem steviával javítok rajta. Én csak ennyit, mert mindig sietek,
- de ő még + egy ici-pici sóval fölverte a tojás fehérjét is és rákanalazta a tetejére.
- Csuda-finom és még roborál is! Vendégeknek is kiváló édesség. /Csak arra kell vigyázni, hogy szalmonellás ne legyen a tojás, ezért csak tyúktojás használható erre a célra és azt is mindig jól megmosom felhasználás előtt/.
Ez a szöveg nagyon jó! 🙂 Reggel kipróbálom… nagyon kiváncsi vagyok! 🙂
Szia! Régi a recept. Javított változat a „krémkávé”: tojássárgája, 1 kanál xukor, 1 kávéskanál víz, ezt habosra kevered a kis tejhabosítóval! Ebbe megy a kávé. Tojásfehérje sem kell a tetejére! Vendégeknek kávéhoz is ilyet adok. Rajongnak érte! (Csak madártejnek hívjuk.)
Üdv! Én most fedeztem fel, hogy kókuszkrémből (nekem Cocom.s márkájú van- sűrűbb tejjé hígítva) egy kis xilittel gyönyörű habot lehet készíteni a kávé tetejére (1000 Ft-os elemes tejhabosítóval). Lebecsültem ezt a kis készüléket, mert szebb vele a hab, mint anno „rendes” tejből.
Haat, 2eve nem ittam kavet a gyomrom miatt, de elso kavem iden par hete pont igy keszitettem – ennek ihletesere – es kimondhatatlanul jo lett!! Gyenget keszitettem ugyan, de nem artott meg, ugyhogy mostmar gyakrabban is fogom igy inni! Es akkormar felverem a feherjet is a tetejere – megeri! A sargajahoz teszek 1kavekanal mezet es a felvert feherjebe is. Probaltam meg mezes kesutejjel is inni, ugy is jo, de igy a luxus 🙂