Római focaccia kenyér

Római focaccia kenyér – Google

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 3×2,5 dl bögrével kókuszliszt vagy mandulaliszt
  • 1 kávéskanál só
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 nagy fej vöröshagyma (opcionális)
  • 1 terebélyes rozmaring ágacska
  • Durva szemcsés só
  • Jászvaj (ghee) vagy zsír
  • 1 nagyméretű téglalap alakú jénai vagy egyéb hagyományos sütőforma

Elkészítés:

  • Előkészületként vágj fel 2 fej vöröshagymát hajszálvékonyra karikázva (opcionális)
  • Szintén az előkészület része az, hogy a rozmaringlevelet vágd apróra (ha szárított, akkor morzsold vagy daráld!)
  • Jászvajjal (ghee) vagy zsírral kenj ki egy nagyméretű téglalap alakú jénait vagy egyéb sütőformát
  • Verd fel kemény habbá a tojások fehérjét
  • Keverd bele a tojások sárgáját és a szódabikarbónát
  • Óvatosan, hogy az alap ne törjön nagyon össze, keverd bele a kókusz- vagy mandulalisztet
  • Tegyél a tésztába 1 kávéskanál sót
  • Öntsd a tésztát a sütőedénybe
  • Előre melegítsd fel a sütőt, és a már forró sütőben süsd kb. 15′-ig a tésztát, illetve kukucskálj be a sütőbe, hogy a tészta teteje már összeállt-e
  • „Félúton” szurkáld a kenyértésztába a rozmaringot is, majd hintsd meg a kenyér tetejét durva szemű sóval; meghintheted hagymakarikákkal is
  • Tedd vissza a tésztát a forró sütőbe, és süsd tovább a kenyeret addig, ameddig a hagyma nem fonnyad meg, és a tésztád a tűpróbát kiállja

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.