Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 3×2,5 dl bögrével kókuszliszt vagy mandulaliszt
- 1 kávéskanál só
- Késhegynyi szódabikarbóna
- 2 nagy fej vöröshagyma (opcionális)
- 1 terebélyes rozmaring ágacska
- Durva szemcsés só
- Jászvaj (ghee) vagy zsír
- 1 nagyméretű téglalap alakú jénai vagy egyéb hagyományos sütőforma
Elkészítés:
- Előkészületként vágj fel 2 fej vöröshagymát hajszálvékonyra karikázva (opcionális)
- Szintén az előkészület része az, hogy a rozmaringlevelet vágd apróra (ha szárított, akkor morzsold vagy daráld!)
- Jászvajjal (ghee) vagy zsírral kenj ki egy nagyméretű téglalap alakú jénait vagy egyéb sütőformát
- Verd fel kemény habbá a tojások fehérjét
- Keverd bele a tojások sárgáját és a szódabikarbónát
- Óvatosan, hogy az alap ne törjön nagyon össze, keverd bele a kókusz- vagy mandulalisztet
- Tegyél a tésztába 1 kávéskanál sót
- Öntsd a tésztát a sütőedénybe
- Előre melegítsd fel a sütőt, és a már forró sütőben süsd kb. 15′-ig a tésztát, illetve kukucskálj be a sütőbe, hogy a tészta teteje már összeállt-e
- „Félúton” szurkáld a kenyértésztába a rozmaringot is, majd hintsd meg a kenyér tetejét durva szemű sóval; meghintheted hagymakarikákkal is
- Tedd vissza a tésztát a forró sütőbe, és süsd tovább a kenyeret addig, ameddig a hagyma nem fonnyad meg, és a tésztád a tűpróbát kiállja