A receptet Zsuzsablo küldte 2011.06.22-én;
a kép a Google images-ről való
A receptet egy kicsit továbbgondoltam, és kipróbáltam. BB
Van pofon egyszerű eper / málna /egyéb gyümölcs – hab receptem is. Ezt anyutól tanultam anno… gyerekkorunkban ezt fagyasztottuk le fagyinak:
Hozzávalók:
- 2-3 tojásfehérje
- Kávéskanál citromlé vagy egy csipet só
- Xukor – kb. a tojások duplája (evőkanállal) – ki mennyire szereti édesen, de lehet stevia por is
- Amennyiben TED követő vagy, akkor használj természetes édesítőket – szirupokat (rizs, tápióka, agave)
- 1/2 kg gyümölcs – eper, málna, sárgabarack stb.
- Kevés 0,5-1 dl kókusztejszín (elhagyható)
Elkészítés:
- A tojásfehérjét citromlé vagy pici só hozzáadásával kemény habbá verjük
- A gyümölcsöt pépesítjük, és a óvatosan a habbal összekeverjük
- Ha selymes habot szeretnénk, akkor kókusztejszínt is keverünk hozzá (elhagyható!)
- Frissen, hűtve, fagyasztva is fogyasztható
- Hosszabb ideig csak fagyasztva tárolható!