Málna vagy eper hab

A receptet Zsuzsablo küldte 2011.06.22-én;

a kép a Google images-ről való

A receptet egy kicsit továbbgondoltam, és kipróbáltam. BB

Van pofon egyszerű eper / málna /egyéb gyümölcs – hab receptem is. Ezt anyutól tanultam anno… gyerekkorunkban ezt fagyasztottuk le fagyinak:

Hozzávalók:

  • 2-3 tojásfehérje
  • Kávéskanál citromlé vagy egy csipet só
  • Xukor – kb. a tojások duplája (evőkanállal) – ki mennyire szereti édesen, de lehet stevia por is
  • Amennyiben TED követő vagy, akkor használj természetes édesítőket – szirupokat (rizs, tápióka, agave)
  • 1/2 kg gyümölcs – eper, málna, sárgabarack stb.
  • Kevés 0,5-1 dl kókusztejszín (elhagyható)

Elkészítés:

  • A tojásfehérjét citromlé vagy pici só hozzáadásával kemény habbá verjük
  • A gyümölcsöt pépesítjük, és a óvatosan a habbal összekeverjük
  • Ha selymes habot szeretnénk, akkor kókusztejszínt is keverünk hozzá (elhagyható!)
  • Frissen, hűtve, fagyasztva is fogyasztható
  • Hosszabb ideig csak fagyasztva tárolható!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.