Kevert mákos

Kevert mákos

 

Hozzávalók – 2-3 főre:

  • 3 db tojás
  • 5 evőkanál mákliszt (pellet) vagy 5 evőkanál darált mák
  • Csipet szódabikarbóna (utólag jöttem rá, hogy elfelejtettem!)
  • Édesítés ízlés szerint – stevia a tésztába, porxukor a süti tetejére
  • Gyümölcsvelő, gyümölcsíz (külön recept alapján)
  • Ha pelletet használsz nem árt mondjuk 5 dkg jászvajat (ghee-t) is  tésztába tenni, hogy ne legyen a tészta fojtós; ha darált mák az alapanyag, akkor a plusz zsiradék elhagyható

Elkészítés:

  • Az egész tojásokat verd fel habosra
  • Keverd ebbe az alapba a máklisztet és az édesítőt és a zsiradékot pellet esetében
  • Csipetnyi szódabikarbóna (elhagyható)
  • Előmelegített sütőben egy 20×20 cm-es sütőpapírral bélelt kis sütőedényben kb. 15 perc alatt süsd meg a süteményt
  • Amikor kész, várd meg míg kihűl, vágd két lapba, és kend meg valamilyen gyümölcsvelővel
  • A süti tetejét szórd meg porított xukorral -, azaz porxukorral

Arányosan készíthetsz nagyobb süteményt is!

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Kevert mákos”

    1. Kedves Szandi! Amennyiben steviát használsz, akkor elég egy késhegynyi, mert nagyon édes. A xukorból 1 evőkannál tennék, xukor zéróból legalább kettőt, mert az utóbbinak kisebb az édesítő ereje, viszont a belekre pozitívabban hat. Használhatsz tiszta szacharint is, abból mondjuk feloldva 2 szemet használnék. BB

      1. Szia! Erdeklodni szeretnek, hogy probaltad-e mar a folyekony Steviat? Nem mertem még venni mert nem tudom hogy ennek is van e olyan jellegzetes mellekize mint altalaban a stevianak. Köszi előre is!

        1. Szerintem minden steviás készítménynek van mellékíze, viszont nem mindegy, hogy miben használod. Szeretem a sütemények tésztájában, mert nem érződik, vagy a fagylaltokban, mert ott sem érződik, sőt, remekül illik hozzá. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.