Fogyasztását javaslom: uborkával, nyers karalábéval (pajzsmirigyes ne egye!), madár salátával, bébi spenóttal, zellerszállal, vagy pl. Szezámkeksszel illetve Mandulakenyérrel; avagy, ha követed a Paleo Fúziót, akkor gluténmentes fehér kenyérrel.
Hozzávalók 3-4 főnek:
- 0,5 kg darált marhahús (kérj a hentestől steak-nek való színhúst)
- 1-2 fej vöröshagyma
- Ízlés szerint – nekem legalább 4-5 gerezd fokhagyma (lehet por is!)
- Só, őrölt piros paprika, őrölt bors – a pajzsmirigyesek nem mindig tudják kikerülni a paprikát, de pl. itt helyettesíthető őrölt kurkumával
- 2 db tojás
Elkészítés:
- Vágd apróra a hagymaféléket, majd
- A fent leírt hozzávalókat keverd össze
- Amennyiben kézi vágással nem tudod a hagymákat elég apróra felvágni, akkor a művelet befejezésképpen tedd a keveréket robotgépbe és forgasd át vele, hogy egységes massza legyen a végeredmény
- Érdemes várni legalább 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek!