Tatár beefsteak

Fogyasztását javaslom: uborkával, nyers karalábéval (pajzsmirigyes ne egye!), madár salátával, bébi spenóttal, zellerszállal, vagy pl. Szezámkeksszel illetve Mandulakenyérrel; avagy, ha követed a Paleo Fúziót, akkor gluténmentes fehér kenyérrel.

tatár800

Hozzávalók 3-4 főnek:

  • 0,5 kg darált marhahús (kérj a hentestől steak-nek való színhúst)
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • Ízlés szerint – nekem legalább 4-5 gerezd fokhagyma (lehet por is!)
  • Só, őrölt piros paprika, őrölt bors – a pajzsmirigyesek nem mindig tudják kikerülni a paprikát, de pl. itt helyettesíthető őrölt kurkumával
  • 2 db tojás

Elkészítés:

  • Vágd apróra a hagymaféléket, majd
  • A fent leírt hozzávalókat keverd össze
  • Amennyiben kézi vágással nem tudod a hagymákat elég apróra felvágni, akkor a művelet befejezésképpen tedd a keveréket robotgépbe és forgasd át vele, hogy egységes massza legyen a végeredmény
  • Érdemes várni legalább 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.