Meggyes fehér piskóta

A receptet Hazsu küldte 2011.07.03-án

A kép a Google images-ről való

meggyesfehérpiskóta

Hozzávalók és elkészítés egyben:

„A lényege, hogy felverjük a a tojásfehérjét, édesítjük, hozzáadjuk a lisztet (nekem mandula és kókusz, esetenként dió) majd a legvégén vajat csorgatunk bele. A liszt mennyiségét nem mértem, csak amikor még habos maradt a hab, de tésztaszerű a sűrűség. Egy kicsi vaníliát és/vagy fahéjat is lehet a tésztába keverni. Legalább annyi meggyet kell hozzáadni, mint amennyi tészta lett.  Hozzá apróra tört 85%-os csokoládét kevertem, mert rendkívül jól illett a meggyhez.” Hazsu

BB javaslata:

  • 6 db tojásfehérje
  • Maglisztből ehhez 8-10 evőkanálnyi kell – a liszttől is függ
  • A tésztába lehet tenni egy késhegynyi szódabikarbónát és ízlés szerint édesítést
  • Előmelegített sütőben a fehérpiskótát megsütjük. – Lásd még a Vitalon a Piskóta magliszttel receptjét!
  • 100% paleo lesz ez a meggyes piskóta, ha a kész tésztába beleszurkáljuk a kimagozott, vagy magos meggyet, avagy a kimagozott meggyet a kettévágott piskóta közé „kenjük” és csokoládéreszelékkel megszórjuk

Übesetzer: Beatrix Nagy

Weiß Biskuit mit Kirschen – 100%

ein Rezept von Hazsu

Zutaten und Zubereitung gleichzeitig:

„Das Wesentliche ist, dass wir das Eiweiß schlagen, versüßen. Dazu werden Mehl (Mandeln und Kokosnuss, eventuell Walnuss) und Butter gegeben. Ich habe die Menge des Mehls dafür nicht gewogen, nur dann, wenn der Schaum noch schaumig bleibt, aber seine Dichte ist teigig. Man kann auch ein bisschen Vanille und/oder Zimt in den Teig mischen. Mindestens so viel Kirschen sollte man hinzufügen, so viel Teig wurde. Dazu wurde vorzerkleinerte Schokolade (85%) gerührt, die für Sauerkirschen gut geeignet.“ Hazsu

  • 6 Eiweiß
  • 8-10 Esslöffel Samenmehl – die Menge hängt von dem Mehl
  • Zu dem Teig kann man 1 Prise Natron geben.
  • Den Teig wird im vorgeheizten Ofen gebacken. – Sehen Sie auch das Rezept: Biskuit mit Samenmehl an!
  • Den fertigen Teig kann man mit entsteinten Sauerkirschen füllen und vor dem Servieren mit Schokoladeraspeln bestreuen.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.