Hamis hamburger

A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 0,5 kg darált sertéshús – lehet akár darált pulyka vagy darált csirkehús is
  • 2 db tojás; AIP kezdőknek 2 tk. zselatin por ujjnyi mennyíségű forró vízben feloldva; AIP haladóknak 2 db tojás sárgája
  • Só, őrölt bors, kurkuma, fokhagyma összezúzva vagy por alakban, őrölt paprika, chili paprika (elhagyható); AIP fűszerezés: só, kurkuma, fokhagyma, apróra vágott kakukkfű, apróra vágott snidling vagy póréhagyma.
  • Az előbb felsoroltakat jól dolgozd össze!
  • Hozzáadott zsír nélkül serpenyőben (a magam részéről teflonban) süsd ropogósra, tehát addig, hogy egy barna héj keletkezzen a húspogácsákon; Az AIP-os változat alá mindenképpen tegyél teflon edénybe egy kevés zsiradékot és a forró sütőben így süsd ki a pogácsákat!

Tálalhatod „Hamis hamburgerként” is:

  • Vágj fel karikákra hagymaféléket – vöröshagyma, lilahagyma, shalotta hagyma, póréhagyma, fehér hagyma stb. – AIP-osok a kevésbé erős hagymákat válasszák!, valamennyi fokhagymát
  • Rakj a tányérra egy sor jégsalátát paradicsommal – AIP-osok csak jégsalátát vagy tölgysalátát, római salátát.
  • Rétegezd rá a hagymaféléket.
  • Tedd rá a húspogácsát és tegyél rá házi készítésű ketchup-ot (fűszerezett paradicsompüré + olíva olaj elkeverve);  AIP-osok kizárólag olíva olajat használjanak – az olaj lehet pl. rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal fűszerezett!
  • A hús tetejére ismét salátát pakolj.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.